Top

Krijg nu de continuïteit van jouw onderneming en de liquiditeit weer op orde!

Krijg nu de continuïteit van jouw onderneming en de liquiditeit weer op orde!

Er zijn veel manieren om weer grip te krijgen op je liquiditeit. Een van de manieren is een financiering aanvragen. Jouw bedrijfsadviseur kijkt naar alle mogelijkheden. De overheid heeft het BMKB (Borgstelling voor het MKB) verruimd. Dat wil zeggen dat de overheid garant staat voor een lening van de bank aan jou. Mocht je de lening niet terug kunnen betalen dan staat de overheid garant voor de terugbetaling aan de bank. Hierdoor loopt de bank minder risico waardoor de bank eerder geneigd is om een lening te verstrekken.

De bedrijfsadviseur van oamkb bekijkt welke regelingen bij jouw onderneming nog meer toegepast kan worden en haalbaar zijn, zodat het voortbestaan van jouw onderneming is gewaarborgd! 

BMKB
Bedrijven met een kredietbehoefte tot € 266.667 kunnen tijdens de corona crisis driekwart financieren met BMKB-krediet. Verder is het maximum van het BMKB-krediet tijdelijk verhoogd van € 1 miljoen naar € 1,5 miljoen. Op het BMKB-krediet is een overheidsborgstelling van 90% van toepassing. 

Dat betekent dat de overheid garant staat voor 67,5% van jouw lening van de bank.

De looptijd is 4 jaar, het is mogelijk om de eerste 6-12 maanden niet af te lossen.

Liquiditeitsprognose
Samen met je oamkb-bedrijfsadviseur stel je de financieringsaanvraag op. Hij weet wat de bank vraagt en wat je nodig hebt om een financieringsaanvraag voor elkaar te krijgen. 

Zelf aan de slag met de liquiditeitsprognose

Eerste beoordeling van jouw financieringsaanvraag
Heb je al een financieringsaanvraag uitgewerkt of op papier gezet wat je nodig hebt? Vraag dan een eerste beoordeling aan door een bedrijfsadviseur van oamkb. Je weet dan voor 350,- al wat je moet doen om je financieringsaanvraag te doen slagen.

Andere maatregelen om jouw bedrijf weer aan voldoende liquiditeiten te helpen
De oamkb bedrijfsadviseur weet, naast de aanvraag van een BMKB lening, ook welke maatregelen je nog meer kunt nemen om je liquiditeit weer positief te krijgen. Zo verdient de bedrijfsadviseur van oamkb zich voor jou weer terug. De maatregelen worden afgestemd op de oorzaken van een liquiditeitstekort, zoals:

  • tekort aan werkkapitaal
  • aflossingsverplichtingen niet kunnen voldoen
  • dalende omzet
  • dalende verkoop
  • dalende contactmomenten
  • teveel personeel
  • te hoge kosten
  • te veel voorraad
  • bestellingen uit het buitenland die niet worden geleverd

Voor elk liquiditeitsprobleem een oplossing
Zelfs in de corona crisis blijven we ondernemers. Creatieve ideeën en alle financieringsmogelijkheden boren we aan. Je hoeft niet bij de pakken neer te zitten, samen pakken we je liquiditeitsprobleem aan.

Vraag hier jouw kosteloze adviesgesprek aan!