Top
Fiets van de zaak 2024

Fiets van de Zaak 2024

Leestijd: 3 minuten

Ben je op zoek naar slimme manieren om fiscaal voordeel te pakken met je bedrijfsvervoer? Heb je al eens gedacht aan een fiets van de zaak? In 2024 zijn er enkele interessante regels die het overwegen waard zijn. In deze blog duiken we diep in de wereld van fiscale voordelen met een fiets van de zaak. Lees snel verder voor handige tips!

Bijtelling fiets van de zaak

In 2024 blijft de bijtelling voor de fiets van de zaak aantrekkelijk. Net zoals in voorgaande jaren wordt er een percentage van de consumentenadviesprijs bij je inkomen opgeteld voor het privégebruik van een bedrijfsfiets. Dit geldt zowel voor normale als elektrische fietsen. Maar let op: de exacte percentages kunnen elk jaar wijzigen, dus check altijd de meest actuele info.

Kosten fiscaal aftrekbaar

Als alternatief kun je ervoor kiezen om de fiets privé aan te schaffen. In dit geval mag je €0,23 per zakelijk gereden kilometer in rekening brengen bij je onderneming. Dit geldt ook voor woon-werkverkeer. Door een vergelijking te maken tussen deze optie en het verstrekken van een fiets via de zaak, kun je bepalen welke keuze fiscaal het meest aantrekkelijk is. De belastingadviseurs van oamkb helpen je graag met een berekening op maat. Plan direct een afspraak in voor persoonlijk advies.

Regeling fiets van de zaak

Als werkgever kun je je werknemers een (elektrische) fiets verstrekken of vergoeden. De waarde van de fiets wordt dan als loon beschouwd of valt onder de vrije ruimte van de Werkkostenregeling (WKR). Voor privégebruik van de fiets moet een bijtelling op het loon plaatsvinden. Deze bijtelling bereken je door de privékilometers te vermenigvuldigen met de kilometerprijs. Als de werknemer een eigen bijdrage voor privégebruik betaalt, mag dit van de bijtelling af.

Fiets van de zaak privé aanschaffen

Overweeg je een privéfiets voor zakelijk gebruik? Dit kan financieel voordelig zijn, vooral met een kilometervergoeding van 23 eurocent per zakelijke kilometer. Dit geldt voor alle zakelijke ritten, ook woon-werkverkeer. Het beste van twee werelden: geen bijtelling en de vrijheid om je fiets te kiezen. Je gebruikt hem zowel zakelijk als privé, zonder extra administratie. Twijfel je tussen een bedrijfsfiets of een privéfiets? Maak een proefberekening om te zien wat voor jou het meest uitkomt. Heb je hulp nodig bij je berekening? Onze belastingadviseurs staan klaar om je te adviseren.

Slim rijden, slim Besparen:belastingvoordelen van diverse bedrijfsvoertuigen

Wil je naast de fiets van de zaak meer weten over andere vervoersmiddelen en de fiscale voordelen die ze bieden? Bij oamkb bieden we uitgebreid belastingadvies voor verschillende vormen van bedrijfsvervoer. Of je nu interesse hebt in een auto, motor, of zelfs een elektrische auto van de zaak, onze deskundige adviseurs staan klaar om je te helpen. Ontdek de fiscale ins en outs en hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze regelingen.