Top

5 redenen om NU voor jezelf te beginnen als belastingadviseur

“Hebben jullie nog een beetje werk bij oamkb in coronatijd?” Deze vraag verbaast ons elke keer weer, want juist nu heeft het MKB in Nederland ons (administrateurs, accountants, belastingadviseurs, bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches) juist verschrikkelijk hard nodig.  

Lees deze 5 redenen en overtuig jezelf ook jouw gedroomde stap echt te gaan zetten:

1. Het MKB heeft jou nu keihard nodig!

Dit is de tijd waarin jij het verschil kunt maken voor MKB ondernemers. Zij hebben jou als belastingadviseur nog nooit zo hard nodig gehad als nu. 

Het MKB wordt het hardst getroffen door de coronamaatregelen. Gelukkig heeft de overheid diverse financiële hulpmiddelen voor ondernemers, maar daarmee redden ondernemers het niet, of niet helemaal. En wat gebeurt er als straks alle leningen moeten worden terugbetaald? Hoe zal de markt er dan uit zien? Zullen er veel faillissementen gaan vallen? 

Het antwoord op die laatste vraag is niet moeilijk: in 2020 zijn er nog nooit zo weinig bedrijven failliet gegaan. Dat betekent dat er nu bedrijven in leven worden gehouden door overheidssteun, die het anders niet zouden redden. Deze zogenaamde zombiebedrijven vallen straks ineens tegelijk om. Juist in deze stressvolle tijden kun jij als belastingadviseur ondernemers helpen zodat ze het niet nog erger maken voor zichzelf. Zo hebben we een download gemaakt voor MKB bedrijven in zwaar weer: De 10 meest gemaakte fouten bij een naderend faillissement.

Aan de andere kant is het voor de ‘in-de-kern-gezonde-bedrijven’ dus nu belangrijk zich goed voor te bereiden op de periode na de lockdowns. En daar helpen wij ze ook bij. 

Oamkb is daarom in 2020 niet gegroeid met de gebruikelijke 20%, maar met 24%. Simpelweg omdat we onszelf altijd terugverdienen. En hoe fijn is het om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan MKB ondernemers in deze moeilijke tijden, wetende dat zij er echt beter van worden?!

2. Startkapitaal is goedkoop, want de rente is extreem laag

Om goed te starten heb je een startkapitaal nodig voor je marketing, inrichting van je werkprocessen, acquisitie en voor je boterham tijdens de opstartperiode. Dit is de beste tijd om geld te lenen, want de rente was nog nooit zo laag!

Er is meer geld om te investeren dan dat er gevraagd wordt. In 2019 kostte geld zelfs geld. Mensen kregen geen rente op hun geld bij de bank, maar moesten wel inkomstenbelasting betalen over de rente die ze zouden ontvangen van de bank. Nu is dat teruggedraaid, maar geld op de bank hebben staan, levert nog steeds niets op. Beleggers zijn daarom blij hun geld te kunnen investeren in bedrijven die een interessante groei gaan doormaken. 

Hoe weten beleggers dat jij een interessante groei doormaakt? Als jij start als franchisenemer bij oamkb Tribe for Growth, dan weten beleggers dat jij je afspraken kunt nakomen. De beleggers hebben vertrouwen in de oamkb franchiseformule die inmiddels 10 jaar succesvol draait. 

Terug naar een goede tijd om te lenen. Moest je als starter voorheen rekening houden met zo’n 10% rente op je startkapitaal, kun je nu al uitgaan van 6% bij crowdfundingplatforms en 3% bij de bank. Een snelle rekensom zegt: €35.000,- aan startkapitaal, met een aflostermijn van 5 jaar (wat je nodig hebt voor een goede ondernemersvolwassenheid), bracht je op een maandelijkse aflossing plus rente van €875,- per maand. Met de huidige rentestand is dit €750,- afgerond per maand. Voor een belastingadviseur is dit een kleine opdracht. Geen geld om je eigen droom te verwezenlijken. 

Onderschrift: rentestand per jaartal van de Europese Centrale Bank
bron: Global-rates.com

3. Elke dag uitstel is een gemiste dag van jouw droombaan

Sommige mensen werken om te leven, sommigen leven om te werken en sommigen leven thuis en op hun werk. Onder de laatste groep van de ondernemers. Wacht niet langer en haal het maximale uit jouw (werkende) leven.

De meeste belastingadviseurs die bij oamkb aangesloten zijn, vertellen dat zelfstandig zijn zo fijn omdat je nu direct met je klanten aan tafel zit. Voorheen ging het contact via een accountant of advocaat. Ook is het fijn dat je niet hoeft te wachten op werk via andere organisaties/afdelingen, maar je eigen klanten hebt. En last but not least: ze hebben nu de vrijheid om te kiezen welk werk ze wel doen en welk werk niet.

Stel je eens voor hoeveel werk je vandaag NIET zou hoeven doen als je voor jezelf begint. En welk werk je WEL vandaag zou kunnen doen. Ga eens na hoe vaak je per dag en per week met tegenzin aan iets begint. Die uren had je dus ook kunnen besteden aan het opbouwen van je eigen bedrijf en het helpen van jouw eigen klanten. Werk dat je minder leuk vindt en wel bij jouw functie hoort, kun je binnen oamkb eenvoudig uitbesteden. Er is altijd wel iemand die dat werk juist weer leuk vindt. 

Onze overtuiging is ook: als je doet wat je leuk vindt, word je daar meester in. Als iedereen dit doet met wie je samenwerkt, bereik je samen de hoogste kwaliteit voor jouw klanten. Hierop is de formule van oamkb franchise gebaseerd en dat levert ook de bijbehorende waardering op. 

4. Je kunt NU je voorsprong pakken 

In loondienst is het vaak lastig het werk op jouw eigen manier uit te voeren. Verbeteringen zijn niet snel doorgevoerd. Een klantgerichte aanpak staat bij veel bedrijven nog niet bovenaan de kernwaardeladder. Daardoor scoren veel bureaus een 7 aan klanttevredenheid. 

De meeste belastingadvieskantoren krijgen/kopen hun werk of leads van bevriende accountantskantoren en administratiekantoren. Die ‘vriendschap’ is fragiel, want er hangt altijd een stukje bezorgdheid tussenin: als jij maar niet mijn klant afpakt. Ook zijn ze bang dat jij als belastingadviseur misschien een fout ontdekt van de administrateur/accountant. Dit gevoel van concurrentie werkt niet soepel en hindert de vakinhoudelijke samenwerking en de continue ontwikkeling die MKB ondernemers nodig hebben.

Zie jij veel verbeteringsmogelijkheden? Weet jij hoe het beter kan, en waardevoller voor jouw klanten? Pak dan nu je vrijheid om daadwerkelijk die toegevoegde waarde te creëren. Bij oamkb scoren we met onze formule al jaren maand in maand uit een 9 of hoger. Dat komt omdat we op een bijzondere manier samenwerken: iedereen doet wat hij het beste acht voor zijn klanten. Iedereen is continu in ontwikkeling door trainingen, intercollegiaal overleg, sparren, en up to date informatie. Er zijn duidelijke interne afspraken zodat je nooit elkaars concurrent bent en elkaar juist graag helpt groeien. Daardoor creëren we samen de hoogste klanttevredenheid. 

5. Er is nu zoveel werk dat je binnen 3 maanden een volle portefeuille hebt!

Of dit voor de hele branche geldt weten we niet, maar binnen oamkb kunnen de 3 fiscalisten het werk niet aan van de 90 kantoren, met in totaal meer dan 3000 MKB bedrijven als klant. We willen onze klanten niet laten wachten, dus zitten te springen om mensen zoals jij! 

Werken we dan niet met fiscalisten buiten oamkb? Uiteraard doen we dat ook. Werken met collega’s binnen de oamkb franchiseformule is voor ons en onze klanten alleen zoveel fijner: 

  • korte lijnen, snel schakelen; 
  • van te voren duidelijke (prijs) afspraken; 
  • veel intercollegiaal overleg om elkaar te helpen;
  • elkaar goed kennen door de vele trainingen en teambuilding activiteiten; 
  • weten dat iedereen het hoogste kwaliteitsniveau heeft door de vele trainingen;
  • allemaal met dezelfde programma’s werken is efficiënt en voorkomt fouten.

Veel voorkomende cases worden gedeeld, zodat we geen dubbel werk hoeven doen en niemand het wiel hoeft uit te vinden. 

Onze fiscalisten worden tevens betaald om interne trainingen te geven zodat alle oamkb members op de hoogte zijn van nieuwe wetgeving en weten wanneer ze jou moeten inschakelen. Ook worden ze betaald om vragen op ons interne communicatieplatform Yammer (een soort interne Facebook) te beantwoorden. Daar komen ook veel vervolgopdrachten uit.  

Kortom: nu is je kans. Heb jij altijd al een keer voor jezelf willen beginnen als belastingadviseur en wachtte je op het juiste moment? Dit is jouw moment! Start je jouw eigen bedrijf binnen de franchiseformule van oamkb, dan weet je zeker dat je slaagt.

Kies je voor ondernemen in een bewezen concept, dan ben je verzekerd van een snelle, succesvolle opstart en genoeg opdrachten. Download hier het magazine met alle ins and outs over het aansluiten bij oamkb en meld je aan voor de eerstvolgende online informatiebijeenkomst

Dit zijn onze 5 redenen waarom we ervoor pleiten dat mensen zoals jij JUIST NU hun eigen bedrijf starten als belastingadviseur. Wat is jouw motivatie? Heb je vragen/opmerkingen? We horen ze graag: info@oamkb.nl of bel naar 085-30 30 794.

Het bericht 5 redenen om NU voor jezelf te beginnen als belastingadviseur verscheen eerst op De Tribe.