Top

Creatieve ideeën van ondernemers met moed

De kartrekkers van de economie zitten niet bij de pakken neer ondanks dat de regering alleen medici in het OMT heeft en MKB ondernemers hun omzet zien dalen, vaak tot 0,-.

Taste Away

Spijkerman Evenementverhuur heeft een Drive Thru foodfestival geopend. Inwoners van Meppel e.o. kunnen rijdend de lekkerste maaltijden afhalen bij hun favoriete restaurants.

Terrassen met meer ruimte door de stad heen

O.a. in Maastricht, Deventer en Ede wordt gesproken over het benutten van vrije ruimte om de terrassen toch op 1,5 meter afstand te kunnen plaatsen en zo genoeg capaciteit te hebben om de normale omzet te behalen. Het vraagt uitwerking en oefening maar zo krijgt elk bedrijf er terras capaciteit bij. Ook voor de kleine cafe´s biedt het een kans om buiten i.p.v. binnen wat te verdienen.

Mondkapjes i.p.v. fabricage van terraskussens

Veel bedrijven hebben zich gestort op de enorme vraag naar mondkapjes. Zo ook Trazz, klant van oamkb Eindhoven. Ze zijn 5,- per stuk en de vraag is niet aan te slepen.

Lokale website voor lokale ondernemers

MKB Westland heeft een speciaal gemaakte website waardoor Westlanders lokaal kunnen blijven winkelen bij 150 Westlandse bedrijven. Het is een overzicht hoe elk bedrijf bereikbaar is: via de webshop, social media, met beeldbellen en schermdelen, afhalen en bezorgen: de middenstand doet er álles aan om bereikbaar en in contact te blijven met klanten. 

Van telefonische taxi naar bestellen via de website

Stadstaxi Rotterdam heeft de quarantaine tijd goed benut door websites te maken waar klanten een taxirit kunnen bestellen, online kunnen afrekenen en eventueel een factuur ontvangen voor de zorgverzekering. Normaal heb je als bedrijf hier geen tijd voor volgens de ondernemer: het is een stap vooruit voor mijn bedrijf, nu maar hopen dat het weer drukker wordt en niet alleen naar het ziekenhuis.

Buiten sporten

Fitness en gezondheidscentrum Elst heeft alle apparaten op het dak gezet en mag nu al open. In het buitenland zie je vaker gratis fitnessapparaten buiten staan. Zo komen we de zomer wel door.

Van catering naar handwaskarretjes met bedrijfsnaam

Striethouldt Catering is gestart met de levering van mobiele karren waar je je handen kunt wassen. Een hele omslag maar er is veel vraag naar. 

Van offline naar online: digitale boost waait door Nederland

Alhoewel de technologie er al jaren is, maken veel bedrijven een digitale boost door. Thuiswerken wordt gewoon. Afspraken maken via Google Meet, Zoom, Microsoft Teams, we raken eraan gewend. Dat levert niet alleen besparing op in reistijd, maar ook minder files, beter voor het milieu en effectief vergaderen.

Mei 2020

Het bericht Creatieve ideeën van ondernemers met moed verscheen eerst op De Tribe.