Top

Wijzig je voorlopige aanslag 2020!

Voorlopige aanslag wijzigen

Wil je sneller je geld terug van de belasting? Of wil je de voorlopige aanslag over 2020 straks in een betalingsregeling meenemen? Wijzig dan nu je voorlopige aanslag vennootschapsbelasting. Lees welke voordelen een wijziging in je voorlopige aanslag vennootschapsbelasting jou te bieden heeft en hoe je dit zelf kunt doen.

Wijzig je voorlopige belastingaanslag wanneer je winst over 2020 lager is!

Als je verwacht dat de winst over 2020 van jouw onderneming lager zal zijn dan de voorlopige belastingaanslag dan kun je deze nog wijzigen (hoe je dit doet wordt onderaan in deze blog uitgelegd) waardoor je dit geld sneller terugkrijgt. Zeker in de huidige corona crisis kunnen deze bedragen nu meer van belang zijn voor je onderneming dan later.

Verwacht je dat je winst hoger is dan je voorlopige belasting aanslag?

Ook dan kan het voordelig zijn om eerder je voorlopige belastingaanslag te wijziging. Als je bijzonder uitstel van belastingbetaling voor 1 januari hebt aangevraagd door de corona crisis, dan ontvang je in december een openstaande postenlijst die automatisch in een betalingsregeling van 3 jaar komt. Het is dus handig om nu al de aanslag te laten opleggen om deze in de betalingsregeling op te nemen.

Hoe kun je je voorlopige aanslag wijzigen?

  • Heb je een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2020 van de fiscus ontvangen? Dan kun je deze controleren en eventueel wijzigen wanneer je denkt dat de winst van je onderneming lager of hoger is dan aangegeven.
  • Als je geen voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2020 hebt gekregen dan kun je deze zelf aanvragen.

Het aanvragen of wijzigingen van de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2020 verloopt op dezelfde manier.

  1. Ga op jouw device naar Inloggen voor ondernemers
  2. Klik hier op de knop ‘Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk’
  3. Log hier in

Lukt het niet om hier in te loggen? Dan kun je ook een formulier online invullen om je voorlopige aanslag te wijzigen of aan te vragen. Of vraag je oamkb adviseur.

Belastingrente maatregel rente

Onlangs heeft de fiscus de belastingrente tot 0,01% verlaagd over de periode 1 juni 2020 tot 1 oktober 2020 met uitzondering op de belastingrente over de inkomstenbelasting, deze is pas verlaagd vanaf 1 juli 2020. Vanaf 1 oktober 2020 is dit percentage 4%. 

Voor hulp bij het wijzigen van je voorlopige aanslag kun je altijd terecht bij een van onze belastingadviseurs door een vrijblijvende afspraak met een van hen te maken.

Wil je meer weten over belastingvoordelen? Op de pagina informatie over belastingadvies vertellen we je meer. 

Het bericht Wijzig je voorlopige aanslag 2020! verscheen eerst op Belastingadvies.