Zorg dat je niet in de WHOA terecht komt!
Het Wet Homologatie Onderhands Akkoord is nu deel van de Faillissementswet en biedt bedrijven die in financieel zwaar weer verkeren de mogelijkheid om op effectieve wijze te herstructureren. Dit biedt een goede stok achter de deur om je bedrijf te herstructureren. Neem deel aan het webinar, lees hier meer over de WHOA of vraag een kosteloos adviesgesprek aan met een bedrijfscoach van oamkb.
De WHOA wordt door veel advocaten en curatoren aangeboden. Die heb je nodig als je in een juridische procedure voor de WHOA terecht komt. Het kan ook anders!
Sinds jaar en dag worden bedrijven gesaneerd
Door de corona crisis kan het zijn dat je bedrijf in schulden is geraakt. Je haalt de omzet niet meer in. Je ziet dat je een frisse start nodig hebt in je bedrijf. Dat is mogelijk met de juiste bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb. Het is niets om je voor te schamen, je saneert schulden van je bedrijf om je bedrijf voort te laten bestaan. Sinds jaar en dag wordt dit uitgevoerd. In de corona crisis zien we dat leveranciers, banken, Belastingdienst en aandeelhouders meewerken om het bedrijf weer toekomstbestendig te maken. Je hoeft dus niet in de WHOA terecht te komen, maar als stok achter de deur is deze wet wel handig.
Curatoren en advocaten zetten in op de WHOA, bedrijfsadviseurs helpen je met je bedrijf
De WHOA biedt zowel voordelen aan de onderneming, die in een toestand verkeert waarin het redelijkerwijs aannemelijk is dat zij haar schulden niet meer zal kunnen betalen, als aan de schuldeisers. Zo kun je door sanering van je schulden met behulp van de WHOA faillissement voorkomen. Hiervoor heeft oamkb een 10-stappenplan ontwikkeld; Je kunt gratis online het informatieboekje downloaden over het voorkomen van faillissement behulp van de WHOA!
Een curator of een advocaat kijkt niet bedrijfsmatig naar je bedrijf, maar voert de juridische procedure uit. Daar is wel een reorganisatieplan en vaak ook een financiering voor nodig. Een waardering van je bedrijf na sanering en reorganisatie is ook van belang. Daar hebben curatoren en advocaten ook bedrijfsadviseurs, een waarderingsspecialist en een financieringsspecialist voor nodig. Die hebben we bij oamkb allemaal in huis.
Je kunt ook herstructureren zonder in de WHOA terecht te komen
Wat heb je daarvoor nodig?
- een nieuw businessplan: waar komt de omzet vandaan, welke omzet levert de hoogste marge op?
- ideeën voor extra omzet gerelateerd aan jouw branche
- startkapitaal voor je bedrijf in nieuwe vorm
- waardering van je bedrijf voor en na de herstructurering
- uitvoering van je nieuwe businessplan, eventueel m.b.v. een bedrijfscoach
Wacht niet tot de deurwaarder voor de deur staat!
Als de deurwaarder voor de deur staat kun je m.b.v. de WHOA wel een stand-still periode laten inlassen. Beter is nog om nu de regie te pakken en zelf de sanering en herstructurering te regelen. Om zelf als ondernemer te onderhandelen met de leveranciers, bank en de Belastingdienst is niet fijn. Daarom kun je een bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb dit laten doen. Die overlegt met jou, onderhoudt de contacten, legt je nieuwe businessmodel uit aan financierders. Banken gaan eerder akkoord met een financieringsaanvraag wanneer je een bedrijfsadviseur aan je zij hebt.
Een herstructurering levert je altijd geld op
De kosten van een bedrijfsadviseur kunnen worden meegefinancierd. Door de afkoop van schulden bij de bank, de Belastingdienst en leveranciers houd je altijd meer geld over dan wanneer je je bedrijf op de loop laat en schulden de komende jaren probeert af te lossen. Bovendien kun je met een nieuw businessmodel weer jaren vooruit met een toekomstbestendig bedrijf.
De WHOA biedt een goede stok achter de deur om je bedrijf te herstructureren. Neem deel aan het webinar, lees hier meer over de WHOA of vraag een kosteloos adviesgesprek aan met een bedrijfscoach van oamkb.
Het bericht Zorg dat je niet in de WHOA terecht komt! verscheen eerst op Bedrijfsadvies.