Top
Hypotheek voor ondernemers 2023

Hypotheek voor ondernemers in 2023

Leestijd: 4 minuten

Ben jij een ondernemer die droomt van een eigen huis in 2023? Dan is de ondernemershypotheek echt iets voor jou. Speciaal ontworpen voor de unieke situatie van ondernemers zoals jij, biedt deze hypotheeklening de oplossing die je zoekt. We weten dat het als ondernemer soms lastig kan zijn om een hypotheek te krijgen. Dat komt omdat geldverstrekkers vaak meer risico zien bij ondernemers dan bij werknemers in loondienst. Maar maak je geen zorgen, de ondernemershypotheek maakt jouw droomhuis in 2023 haalbaar!

Hypotheek ondernemer berekenen

Wil je als ondernemer uitvinden hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Dan zijn er een paar belangrijke stappen die je niet mag overslaan. Begin met het uitrekenen van je gemiddelde jaarinkomen over de laatste drie jaar. In geval van korte perioden of overgang van werknemer naar ZPPers zijn er ook mogelijkheden. Bedenk dat geldverstrekkers vooral kijken naar je winst vóór belastingen, en dat ze extra aandacht besteden aan je meest recente financiële jaren. Daarna kun je met oamkb bedrijfsfinanciering een idee krijgen van het maximale bedrag dat je kunt lenen. Vergeet ook niet eventuele andere financiële verplichtingen mee te nemen in je berekening, zoals bestaande leningen of kredieten. Door deze stappen zorgvuldig te volgen, krijg je een helder beeld van je hypotheekmogelijkheden als ondernemer.

Welke bank is het beste voor een ondernemershypotheek?

Om de beste bank voor jouw ondernemershypotheek te vinden, loont het om verschillende banken en hun hypotheekaanbod te vergelijken. Let daarbij op rentetarieven, voorwaarden en hoe flexibel ze zijn. Kijk ook naar de klantenservice en extra services zoals advies speciaal voor ondernemers. Sommige financiers zijn gespecialiseerd in ondernemershypotheken, wat vaak voordelen heeft boven algemene aanbieders. Belangrijk is om te weten dat elke hypotheekverstrekker anders naar jouw ondernemersinkomen kijkt. Dit komt door de complexiteit van ondernemersinkomens. Bij sommige aanbieders kan jouw inkomen zelfs twee keer zo hoog ingeschat worden vergeleken met anderen, wat grote invloed heeft op jouw mogelijkheden om een huis te kopen als ondernemer.

Als je een ondernemershypotheek aanvraagt, kun je vertrouwen op de expertise van oamkb Bedrijfsfinanciering. Zij zijn specialisten in het beoordelen van bedrijfsinkomens voor financieringen. Bij het vaststellen van jouw ondernemersinkomen voor een hypotheek, worden verschillende factoren meegewogen. Denk hierbij aan de grootte en levensvatbaarheid van je bedrijf, de financiële historie, de sector waarin je actief bent, de organisatiestructuur, de juridische vorm, het werkkapitaal, rekening courant verhoudingen met jou als ondernemer, niet uitgekeerde winst, en de hoogte van het eigen vermogen van je bedrijf.

Bij ondernemers komt het regelmatig voor dat er naast het inkomen, ook complexere situaties spelen. Denk aan een bedrijfswoning, grond met agrarische bestemming, wijzigingen in bestemmingen, echtscheidingen, vakantiewoningen en beleggingspanden. Het is belangrijk om te weten dat financiers verschillend omgaan met deze situaties. Bij oamkb Bedrijfsfinanciering kun je als ondernemer ook terecht voor ondersteuning bij de aankoop van vakantiewoningen en beleggingspanden.

Het is een groeiende trend onder ondernemers om te investeren in een beleggingspand of een tweede woning in het buitenland. Oamkb Bedrijfsfinanciering biedt hiervoor oplossingen, dankzij hun internationale netwerk van financiers. Zij kunnen ondernemers assisteren met hypotheekfinancieringen in het buitenland en hebben bovendien sterke connecties met makelaars die de aankoopproces in het buitenland begeleiden.

Hoelang moet ik ondernemer zijn om een hypotheek te krijgen?

Als ondernemer die een hypotheek wil voor een huisaankoop, is het belangrijk om te weten hoelang je als ondernemer actief moet zijn. De meeste hypotheekverstrekkers verwachten minimaal twee tot drie jaar ondernemerschap, waarbij je ten minste twee complete boekjaren van jaarcijfers, zoals jaarrekeningen en belastingaangiften, moet kunnen tonen. Er zijn echter hypotheekverstrekkers die flexibeler zijn en je mogelijk al na één jaar een hypotheek bieden, afhankelijk van jouw situatie. Oamkb bedrijfsfinanciering staat klaar om je te ondersteunen bij het verkennen van de beschikbare hypotheekopties voor ondernemers. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Welk inkomen ondernemer hypotheek

Het vaststellen van het ondernemersinkomen is een ingewikkelde taak die deskundige begeleiding vereist. Veel ondernemers willen eerst hun ondernemersinkomen bepalen om te begrijpen binnen welke prijsklasse ze een huis kunnen aanschaffen. Voor ondernemers die een hypotheek willen, is het essentieel om zich goed te verdiepen in de verschillende beschikbare mogelijkheden. Heb je vragen over ondernemershypotheken? Albert Kluyver van oamkb Bedrijfsfinanciering staat voor je klaar om mee te denken en al je vragen te beantwoorden. Aarzel niet en plan een vrijblijvend adviesgesprek in.