Top

Oamkb Horeca

  • Bedrijfsadvies voor meer winst
  • Bedrijfscoaching voor een beter bedrijf
  • 24/7 Direct inzicht in je bedrijf
  • Slim. Altijd een vast laag maandbedrag
Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Die goede boterham, die verdien je zo

Ik ben Bas van Kooten en samen met mijn team ondersteun ik ondernemers, met name in de horeca. Vanuit ons horeca adviesbureau in Den Haag helpen we ondernemers in heel Nederland met het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Zo heb jij weer tijd voor je echte passie: ondernemen.

Gastvrijheid zit in je

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een goede boterham kan verdienen met hun horecabedrijf als gastvrijheid en de leergierige attitude in je zit. Door goede calculaties en slimme keuzes te maken in je bedrijfsvoering, kun je al heel snel meer geld overhouden. Door bijvoorbeeld je marketingconcept iets verder aan te scherpen, de menukaart te optimaliseren en slim te roosteren, kun je een stuk meer verdienen; wat je mijns inziens ook verdient.

Ondernemerschap ontwikkel je

Het helpt enorm als je een mentor/coach hebt die alle klappen van de zweep kent. Iemand met wie je kunt sparren, die je behoedt voor de valkuilen en die je helpt sneller die boterham te kunnen beleggen. Als ondernemer kun je ook niet overal verstand van hebben. Daarom hebben we bij oamkb horeca alle expertises in huis om tijdelijk in te schakelen waar nodig. Dat houdt niet alleen horeca advies in, maar ook advies over financiering, investering en personeelscontracten. Zo kom je al in een korte tijd tot betere prestaties met je onderneming.

Bas van Kooten (oamkb Horeca) vertelt over klantervaringen met leveranciers

Horeca adviesbureau en bedrijfscoaching

Denk niet: ‘laten we er maar het beste van maken’

Na de corona maatregelen zie ik veel horecaondernemers weer hun taken oppakken met een soort gelatenheid. Die wil ik zo graag van ze afschudden. Door middel van horeca bedrijfscoaching kunnen we jou als horecaondernemer, naar een hoger niveau te tillen. Daardoor krijg je weer plezier in je horecabedrijf, in het ondernemerschap en in het verlenen van gastvrijheid.

Bas van Kooten, hotello in hart en nieren

De horeca is enorm veranderd: meer regelgeving, meer automatisering, meer concurrentie, personeel met andere behoeften. Kortom: alleen goed koken of een lekker bed is niet meer voldoende. Ik heb zelf een mooi restaurant opgezet, heb jarenlang gewerkt als (general) manager in de internationale hotellerie. Daarnaast heb ik jaren gewerkt voor het Kenniscentrum Horeca, een onafhankelijk horeca adviesbureau, waar ik onderzoek deed en kennis deelde over trends, digitaliseren en innovaties. Hierdoor heb ik gezien hoe intensief het is om alle innovaties te kunnen blijven volgen, als je ook nog een horecazaak te runnen hebt. Nu kan ik die kennis en ervaring delen met horecaondernemers die een groeiambitie hebben.

Hoe word je succesvol als horecaondernemer?

Een goede horeca ondernemer snapt dat hij/zij niet alles kan weten, die zich kwetsbaar durft op te stellen en wil bijleren. Van fouten leer je, maar dat zijn soms dure lessen. De onderwerpen waar je in kunt bijleren bij oamkb horeca zijn: marketing en sales, personeelsplanning, inkoop optimalisatie, contractbeheer, digitalisering, personeelsmanagement en financieel management. Hier hebben we het niet over gewoon horeca advies, maar vooral over jouw ontwikkeling als ondernemer. Profiteer dus van onze kennis en ervaring waardoor jij een nog succesvollere horecaondernemer wordt. Ik werk achter de schermen, zodat jij lekker kan shinen in jouw zaak.

Horeca advies om beginnersfouten te voorkomen

Bij het openen van een nieuwe horecazaak, is het zo verleidelijk om gelijk veel geld uit te geven aan het interieur, mooie apparatuur, dat perfecte bedrijfspand (volgens de makelaar), dure leverancierscontracten en duurbetaalde reclame-uitingen. Je wil zo graag open; het beste van het beste, en koste wat het kost. Juist in die beginperiode is het belangrijk dat je je geld slim besteedt. Eerst geld maken voordat je weer uitgeeft. Zo kun je ook kijken naar 2e hands interieur, veilingsites en onderhandelen over een ingroeiperiode bij de verhuurder. Gooi de koelingen niet te vol, maar bouw je menukaart zo op dat je lunch en diner op elkaar afstemt. Beloon medewerkers door krapte niet meteen met een hoger salaris, maar door creatief te zijn met secundaire voorwaarden die juist loyaliteit en de aantrekkingskracht van je bedrijf vergroten. Zet je hele netwerk in om mond tot mond reclame voor je te maken en blijf zoveel mogelijk weg van de coupons en kortingsacties die niets opleveren. Veel startende horecaondernemers maken deze of andere beginnersfouten maar dat wil niet zeggen dat jij ze hoeft te maken. Een paar sparsessies met ons als jouw horeca adviesbureau kunnen je al veel geld besparen.

Ervaren ondernemers groeien sneller

Veel horeca ondernemers denken dat slimmer en efficiënter met geld omgaan ten koste gaat van hun gastvrijheid, maar niets is minder waar. Als je verspilling terugbrengt, slimmer inkoopt, en een goede prognose maakt, ga je meer geld overhouden om juist weer te kunnen investeren in een nog betere gastvrijheid en beter resultaat. Je kunt het jouw ideale klanten nog meer naar hun zin maken, waardoor zij weer nieuwe ideale klanten binnenbrengen, zonder dat jij reclame hoeft te maken. Zo gaat de sneeuwbal rollen en word je nog succesvoller als horecaondernemer.

Marge geneuzel

Calculeren, niet de favoriete bezigheid voor menig horecaondernemer. Toch wordt het daarmee verdiend. Zeg nu eerlijk, de frustratie is toch groot als je voor je gevoel enorm druk bent geweest maar na het betalen van de kosten je niets overhoudt?
Ja, het is veel werk om tot een goede kostprijscalculatie te komen en steeds weer te berekenen hoeveel personeelsuren je kunt inroosteren, maar laten wij dat vanuit ons horeca adviesbureau nu juist dít reuze leuk vinden: door slim puzzelen, zorg je dat je bij veel omzet, ook veel winst overhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld berekenen hoeveel extra borden je nodig hebt, als je de afwasser een uur later laat beginnen. En zo weet ik er nog wel 100 waar jij mee kunt verdienen.

Werken in bedrijfscoaching sessies

Wat wil je bereiken? We inventariseren waar je naartoe wil. Dan stelt ons horeca adviesbureau voor wat we kunnen verbeteren in een paar sessies van 2 uur. Daarna evalueren we en kunnen we een nieuw onderwerp oppakken als je wilt.

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Ons team

mkdf-team-image

Bas van Kooten

Bedrijfsadviseur / Bedrijfscoach
mkdf-team-image

Allard van Schoneveld

Boekhouder / Financieel adviseur

Tarieven

Net als jij, houden wij niet van verrassingen op de factuur. Daarom lichten we graag toe wat je van ons kunt verwachten.

 

Bij oamkb betaal je een vast bedrag per maand voor een compleet pakket van administratieve en fiscale diensten plus eenmalige kosten voor de inrichting en instructie.

Uitgebreide tarieven
Bedrijfsadvies
App bedrijfscoaching in 2 min./dag € 35,99 per maand
Pas je nieuwe kennis toe op jouw bedrijf samen met een bedrijfscoach:
Sessie bedrijfscoaching voor een door jou gekozen onderwerp
€ 308,- per sessie van 2 uur *
* Samen werken aan je bedrijf, is als samen sporten: meer motivatie, meer discipline en meer fun. Gegarandeerd concreet resultaat in enkele sessies!
Gratis adviesgesprek bedrijfsadvies en bedrijfscoach

NU GRATIS ADVIESGESPREK BEDRIJFSADVIES EN BEDRIJFSCOACHING T.W.V. € 295,-

Heb je behoefte aan meer klanten, meer geld, en beter presterende medewerkers? Wat wil jij het eerste aanpakken om te verbeteren in je bedrijf? Ondernemen is inspirerender, motiverender en meer fun samen met een bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb! Jouw bedrijfsadviseur of bedrijfscoach verdient zichzelf ruimschoots voor je terug en van een gratis adviesgesprek steek je altijd wat op. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan ter waarde van € 295,- !

 

Vraag hier het gratis adviesgesprek aan

Wat onze klanten zeggen

Belangrijke blogs

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Neem contact op

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder, dus stel gerust je vraag aan ons!

oamkb Horeca

Dr. J. Presserstraat 289

2552 LW Den Haag

 

T. 06 – 22806885

E. bas.vankooten@oamkb.nl

 

    Contact