Top

Oamkb Belastingadvies Utrecht

 • 120 ervaren bedrijfsadviseurs
 • Belastingadvies waar je geld mee bespaart
 • Meer dan een gewone belastingadviseur
 • Altijd een vaste prijsafspraak
Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Oamkb Belastingadvies Utrecht | MKB-belastingadvies | Specifieke belastingvragen | Inkomen en vermogen | Schenken | Erven

Ik ben Onno Clous en samen met de partners van oamkb ondersteun ik ondernemers vanuit Utrecht. Wat onderscheidt oamkb van de rest? Communicatie en goed MKB-advies! Met een fiscale bril, sparren we samen over je bedrijf en je toekomstplannen. Helder en duidelijk belastingadvies dat past bij jou. Bel oamkb nu: Ik help je graag verder!

New call-to-action
New call-to-action

Mijn naam is Onno Clous en ik ben belastingadviseur bij oamkb Belastingadvies Utrecht. Ik mag mij dus naast partner van Julie ook partner van oamkb noemen. Je kan bij mij terecht voor fiscaal-juridisch advies voor jouw bedrijf en jouw persoonlijke financiën.

Heb je een fiscaal probleem of een fiscale vraag? Dan moet je bij mij zijn. Voor een betaalbaar tarief en duidelijke prijsafspraken geef ik je het beste dat ik in huis heb: mijn fiscaal-juridische specialisme, nieuwsgierigheid en onafhankelijke advies. Voor mij is ‘Waarom?’ een van de belangrijkste vragen. En ook ‘Waar staat dat?’ en ‘Hoe staat het er precies?’. Dat zoek ik dan uit.

 

Wil je eenvoudig en voor een scherp tarief jouw boekhouding en fiscale aangiften laten verzorgen? Neem dan contact met mij op; daarvoor werk ik samen met oamkb Tribe members bij jou in de buurt.

Persoonlijk

Mijn jongste dochter vindt mij super sterk en soms heel stom, mijn zoon begrijpt mij goed als minderheidsgroep in ons huishouden en mijn oudste dochter neemt mij steeds minder serieus. Dat is de leeftijd (van wie, laat ik maar even in het midden).
Vrienden en collega’s noemen mij een vakman, onafhankelijk, vriendelijk en betrokken. Natuurlijk heb ik ze gevraagd alleen positieve eigenschappen te benoemen. Sommigen weten mijn humor ook te waarderen, die trouwens thuis een tikkeltje minder fijnzinnig is dan in het openbare leven.

 

‘Hij kan zo fijn samenvatten als iedereen door elkaar kakelt’ is een compliment van een ouder uit het ouderbestuur waarin ik zit. En ook ‘Als het om geld gaat moet je aan Onno vragen of het mag.’ Een klant zei laatst ‘Dankzij jouw advies is het mij nu helemaal duidelijk’. Kijk, dat vind ik mooi.

 

Ik houd van mensen met een randje die een visie hebben, die durven kiezen en soms naast de geijkte paden lopen.
Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin. We spelen graag spelletjes, van kaarten tot Catan. Vals spelen mag bij ons, als het maar openlijk gebeurt. Tennis is mijn grote passie, vanwege de sport en de vriendschappen. En sinds een aantal jaar schrijf ik af en toe. Gedichten deel ik op Instagram. Kijk op de LinkedIn van mij, Onno Clous, voor mijn professionele geschiedenis.

Algemeen fiscaal advies

‘You can be stubborn and successful or you can give it up a bit and change things around. For me it’s important to have a bit of both.’ – Roger Federer

 

Belastingadvies staat nooit op zichzelf en moet aansluiten bij jouw plannen. Je neemt weloverwogen en strategisch jouw beslissingen. Vertel mij erover en ik sluit daarbij aan met fiscaal-juridisch advies.

 

Zo adviseer ik ondernemers over de rechtsvorm van hun onderneming, begeleid ik bij herstructureringen, stem ik daarbij zaken af met boekhouders, accountants en notarissen, denk ik mee over de fiscaal-juridische vormgeving van samenwerkingsafspraken en stel de contracten op die nodig zijn. Hierbij staat rust, zekerheid en fiscale en juridische haalbaarheid voorop.

 

Ik ben trots op mijn werk als ingewikkelde materie voor jou is teruggebracht naar een duidelijk, uitvoerbaar en overzichtelijk plan. Voor een eerlijk en betaalbaar tarief.

Inkomen en vermogen

‘You have to believe in the long term plan you have, but you need the short term goals to motivate and inspire you.’ – Roger Federer

 

Heb je vragen over jouw inkomen nu en in de toekomst? Of vraag je je af op welke wijze je fiscaal voordeliger kunt sparen? Dan denk ik met je mee. We kunnen zo ver gaan dat ik een volledige financiële planning voor je opstel, maar uiteraard kunnen we het ook kleiner houden.

 

Het gaat hierbij om vragen als:

 • Hoe ziet mijn pensioenpositie eruit?
 • Heb ik genoeg geld voor een sabbatical?
 • Hoe is de uitkering uit mijn levensverzekering belast?
 • Moet ik zzp-en of in loondienst?
 • Ik wil een vakantiewoning/appartement/perceel (bouw)grond kopen/verkopen; hoe zit het met de omzetbelasting en overdrachtsbelasting?

 

Wees je ervan bewust dat advies over en bemiddeling in specifieke financiële producten in Nederland is voorbehouden aan financieel adviseurs met de juiste vergunningen. Die vragen zal ik doorverwijzen naar de Tribe Members die hierin gespecialiseerd zijn.

Schenken en erven

‘I always had the dream that, once I became No 1 in the world, that if I had a child I hoped I would have it early enough so the child can see me playing.’ – Roger Federer

 

Wil je belastingadvies over schenken of erven? Dan denk ik graag met je mee. Mijn advies is gericht op besparing van schenk- en erfbelasting door het weloverwogen plannen van vermogensoverdracht. Dat kan soms best lastig zijn, omdat dan moet worden besloten over (familie)zaken die gevoelig liggen. Ik help je daarbij met vertrouwelijk en onafhankelijk advies.

 

Ook help ik families bij het overleg met de notaris over schenkingsakten, het testament en bij aangiften erfbelasting.

Wil jij weten hoeveel erfbelasting jouw erfgenamen zullen moeten betalen en hoe je dat zo veel mogelijk kunt beperken? Plan een kosteloos kennismakingsgesprek.

Vragenbrieven en belastingcontroles

‘I’m a very positive thinker, and I think that is what helps me the most in difficult moments.’ – Roger Federer

 

Vragen van de belastingdienst en belastingcontroles zijn vaak zenuwslopend. Het gaat daarbij om de uitleg van de feiten, van het belastingrecht en van jouw intentie. Alles komt onder een vergrootglas te liggen. Dat dwingt je tot een zeer zorgvuldige beantwoording van vragen van de fiscus en precieze vaststelling van de fiscale geschilpunten.

 

Mijn ervaring is dat een vechthouding meestal niet in jouw belang is. Ik richt mij daarom op een vlotte vaststelling van de punten waar het echt over gaat en – als het even kan – het voorkomen van lange procedures. Procedeer alleen als het moet. Met mijn empatisch vermogen en fiscale deskundigheid heb ik geregeld vastgelopen discussies en bezwaarprocedures weten te doorbreken en beëindigen.

Heb je te maken met een belastingcontrole? Plan een kosteloos kennismakingsgesprek

Ons team

mkdf-team-image

Onno Clous

Eigenaar

Tarieven

Net als jij, houden wij niet van verrassingen op de factuur. Daarom lichten we graag toe wat je van ons kunt verwachten.

 

Bij oamkb betaal je een vast bedrag per maand voor een compleet pakket van administratieve en fiscale diensten plus eenmalige kosten voor de inrichting en instructie.

Uitgebreide tarieven

Belastingadvies

Fiscale werkzaamheden
Aangiften inkomstenbelasting € 397,- bij geen bijzonderheden als box 3
Aangiften omzetbelasting € 97,- per aangifte bij niet Yuki gebruik
Aangiften venootschapsbelasting € 332,- per BV
Opstellen en bespreking belastingadvies € 495,- 1 dagdeel met korting 10% bij een maandabonnement
Berekening auto van de zaak € 168,-
Gratis adviesgesprek bedrijfsadvies en bedrijfscoach

NU GRATIS ADVIESGESPREK BEDRIJFSADVIES EN BEDRIJFSCOACHING T.W.V. € 295,-

Heb je behoefte aan meer klanten, meer geld, en beter presterende medewerkers? Wat wil jij het eerste aanpakken om te verbeteren in je bedrijf? Ondernemen is inspirerender, motiverender en meer fun samen met een bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb! Jouw bedrijfsadviseur of bedrijfscoach verdient zichzelf ruimschoots voor je terug en van een gratis adviesgesprek steek je altijd wat op. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan ter waarde van € 295,- !

 

Vraag hier het gratis adviesgesprek aan

Wat onze klanten zeggen

Belangrijke blogs

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Neem contact op

Onno Clous - Oamkb Belastingadvies Utrecht

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder, dus stel gerust je vraag aan ons!

oamkb Belastingadvies Utrecht

IJsselpolder 24

3991 HS Houten

 

T. 06 – 19 14 70 03

E. onno.clous@oamkb.nl

KVK: 83938486

  Contact