Top
Hypotheek voor ondernemers 2024

Hypotheek voor ondernemers 2024

Leestijd: 4 minuten

Ben jij een ondernemer met de droom van een eigen huis in 2024? Speciaal voor ondernemers zoals jij is er de ondernemershypotheek. Als ondernemer kan het uitdagend zijn om een hypotheek goedgekeurd te krijgen. Banken zien vaak meer risico bij ondernemers dan bij werknemers in loondienst. Maar geen zorgen! Wij van oamkb begrijpen jouw situatie en helpen je graag je droomhuis te realiseren.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen als ondernemer?

Wil je weten hoeveel hypotheek je als ondernemer kunt krijgen? Begin met het berekenen van je gemiddelde jaarinkomen over de laatste drie jaar. Ook als je recent bent overgestapt van werknemer naar zelfstandige, zijn er mogelijkheden. Geldverstrekkers kijken vooral naar je winst voor belastingen en leggen extra nadruk op de meest recente financiële jaren. Neem ook andere financiële verplichtingen mee in je berekening. Ons team bij oamkb bedrijfsfinanciering helpt je graag bij het bepalen van het maximale bedrag dat je kunt lenen. Ontdek hier meer over jouw hypotheek mogelijkheden.

Welke bank is het beste voor een ondernemershypotheek?

Wil je als ondernemer een geschikte hypotheek vinden, dan is het slim om meerdere banken en hun hypotheek voorstellen te vergelijken. Focus daarbij op de rentevoeten, de voorwaarden en hun flexibiliteit. Bekijk tevens de klantenservice en extra’s zoals ondernemers specifiek advies. Er zijn financiers die zich specialiseren in ondernemershypotheken en die vaak meer bieden dan de standaard opties. Het is cruciaal om te beseffen dat hypotheekverstrekkers divers naar ondernemersinkomens kijken vanwege de complexiteit ervan. Bij sommige kan je inkomen zelfs dubbel zo hoog worden geschat als bij anderen, wat een significant verschil maakt in je mogelijkheden om een woning te kopen.

Als ondernemer kun je rekenen op de deskundigheid van oamkb Bedrijfsfinanciering voor het aanvragen van je hypotheek. Zij zijn experts in het evalueren van bedrijfsinkomens voor financieringen. Bij de beoordeling van je ondernemersinkomen voor een hypotheek, worden tal van factoren overwogen zoals de omvang en levensvatbaarheid van je bedrijf, financiële geschiedenis, sector, organisatiestructuur, juridische vorm, werkkapitaal, rekening courant verhoudingen, onverdeelde winsten, en het eigen vermogen van het bedrijf.

Voor ondernemers spelen vaak meer complexe zaken, zoals bedrijfswoningen, agrarische bestemmingen, wijzigingen van bestemmingen, echtscheidingen, vakantiehuizen en investeringsobjecten. Het is belangrijk om te weten dat financiers hier verschillend mee omgaan. Bij oamkb Bedrijfsfinanciering krijg je als ondernemer ook ondersteuning bij de aankoop van vakantiehuizen en investeringsobjecten.

Onder ondernemers is het een groeiende trend om te investeren in een beleggingspand of een tweede huis in het buitenland. Oamkb Bedrijfsfinanciering biedt hiervoor oplossingen aan met hun internationale netwerk van financiers. Zij helpen ondernemers met hypotheek financieringen in het buitenland en werken nauw samen met makelaars die het aankoopproces in het buitenland begeleiden.

Hoe lang moet je ondernemer zijn om een hypotheek te krijgen?

De meeste hypotheekverstrekkers verwachten dat je minstens twee tot drie jaar actief bent als ondernemer. Je moet ten minste twee complete boekjaren kunnen tonen. Sommige aanbieders zijn flexibeler en bieden mogelijk al na één jaar een hypotheek aan. We helpen je graag om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

Hoe bepaal je het inkomen van een ondernemer?

Het vaststellen van jouw ondernemersinkomen is complex maar essentieel om te begrijpen welke huizen binnen jouw bereik vallen. Wil je dit ingewikkelde proces vereenvoudigen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Onze expert Albert Kluyver staat voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Boek hier een vrijblijvend adviesgesprek.

In 2024 maakt de ondernemershypotheek jouw droom van een eigen huis haalbaar. We begeleiden je graag bij elke stap in het proces, van het berekenen van je hypotheek tot het uiteindelijke tekenen bij de notaris. Met onze ondersteuning is jouw droomhuis dichterbij dan je denkt!