Top

Crowdfunding met garantie van overheid is mogelijk!

Het eerste wat jij je vast afvraagt is: hoe is dit mogelijk? Onlangs is het Nederlandse crowdfunding platform geldvoorelkaar.nl opgenomen tot de BMKB-C regeling. Het Nederlandse platform kan nu gebruik maken van overheidsgarantie bij financieringen voor bedrijven die door de corona maatregelen meer hulp nodig hebben. Zo is het nu mogelijk gemaakt voor particuliere en zakelijke crowdfunding investeerders om te investeren met de garantie van de overheid waardoor je als MKB-ondernemer eerder een lening krijgt.

Wat houdt de BMKB regeling in?

Dit is de borgstellingsregeling van de overheid die garant staat voor een deel van de lening. Hierdoor is de financier eerder bereid om een lening te verstrekken aan jou als ondernemer.

Voorheen

Voorheen hadden crowdfunding platforms geen toegang tot de BMKB-C regeling, aangezien deze bedrijven niet met hun eigen geld financieren maar met het geld van de ‘crowd’. Daarom besloot Geldvoorelkaar.nl om te collaboreren met een multinational.

Wat betekent het dat dit crowdfunding- platform nu toegang krijgt tot deze BMKB-C regeling?

Doordat de garantie van de overheid voor een financiering, zijn crowdfunding investeerders eerder bereid om te investeren en dus geld aan je uit te lenen. En wordt het krijgen van een financiering vergemakkelijkt. Dit biedt een extra steuntje in de rug tijdens de coronacrisis

Hoe gaat dit in zijn werk?

De financieringen van Geldvoorelkaar.nl worden door de andere internationale partij voor 40 procent gefinancierd. De andere 60 procent wordt door de particulieren en zakelijke investeerder, oftewel de “crowd” geïnvesteerd. Zo hebben de oude en huidige investeerders van het platform nu ook de optie om met garantie van de overheid het MKB te financieren.

Voorwaarden

De BMKB-C regeling geldt alleen voor bedrijven die in hun kern gezond zijn maar die door de corona crisis in liquiditeitsproblemen zitten. De overheid zal garant staan voor maximaal 75 procent van een overbruggingsfinanciering. De regeling biedt de geldgevers meer zekerheid waardoor de financierbaarheid van het MKB wordt vergroot. De eerste aanvragen kunnen nu al (zomer 2020) worden ingediend via Geldvoorelkaar.nl.

Wil je meer advies over de BMKB-C regeling? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van onze bedrijfsadviseurs.

Het bericht Crowdfunding met garantie van overheid is mogelijk! verscheen eerst op Bedrijfsadvies.