Inhoudsopgave
Bij oamkb profiteer je van álle voordelen van bedrijfsadvies benchmarking:
Voor bedrijven binnen dezelfde branche kan het interessant zijn om zich met elkaar te vergelijken. Dit kan door middel van benchmarking.
Zo kun je bijsturen: waar wijkt jouw bedrijf af van andere bedrijven in de branche? Hierna kun je zelf of met je bedrijfsadviseur of bedrijfscoach verbeteringen onder de loep nemen door te leren vanuit de branche.
Benchmarking software is een overzicht in de vorm van een dashboard waarmee je je eigen producten, processen, technieken en resultaten vergelijkt met standaardwaarden of met de waarden van de concurrent (en dan vooral met die van de marktleider). Meestal worden criteria zoals tijd, kosten en kwaliteit geanalyseerd en vervolgens vergeleken. Hierdoor weet je de positie van jouw bedrijf en kan je leren van de concurrentie. Daarom kan benchmarking door elke bedrijf in elke branche worden gebruikt. Het kost je tijd om aan je bedrijf te werken, maar dat levert je meer resultaat en een (nog) beter bedrijf pp.
Benchmarking kan op twee niveaus: intern en extern. Bij extern vergelijk je jouw bedrijf met andere bedrijven. Bij intern vergelijk je verschillende afdelingen of groepen binnen het bedrijf met elkaar. Dit is op beide niveaus een constant process van vergelijking met de referentiemaatstaf. Dit leidt uiteindelijk tot verbetering van beide onderdelen van je bedrijf.
Wij gebruiken onze eigen benchmarking software. Alle cijfers van MKB-klanten van oamkb zitten anoniem in de benchmarkdasboards verdeeld per branche. Hierdoor kun je dien hoe jouw bedrijf zich vergelijkt met andere bedrijven in je branche. Het monitoren van de benchmark en het geven van bijpassend bedrijfsadvies kan al vanaf €50,- per maand.
In het maandabonnement neem je samen met je bedrijfsadviseur of bedrijfscoach per kwartaal door wat opvallend is in de benchmark en welke acties leiden tot verbetering:
Dit abonnement kan worden uitgebreid met maatwerk, de begroting of het koppelen van verschillende gegevens uit andere software, bijvoorbeeld vanuit Google analytics, inkoopplatform, kassa software enz, zodat je heel specifieke metingen hebt zoals omzet per persoon, per tafel, per reparatie enz.
De kosten van benchmarking zijn vrijwel altijd lager dan je opbrengsten!
Vraag jouw oamkb bedrijfsadviseur naar de mogelijkheden om samen de resultaten te verbeteren met behulp van benchmarking.