Top

Zijn te grote schulden per definitie het einde van je bedrijf?

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord is per 1-1-2021 ingegaan. Dat is goed nieuws! Als je bedrijf in financiële problemen is gekomen, kun je een akkoord sluiten met een deel van je schuldeisers. De rechtbank kan overgaan tot bevestiging (homologatie) van dit akkoord. Schuldeisers of aandeelhouders die niet met het akkoord instemmen, kunnen hierdoor toch aan het akkoord worden gebonden.

Onze ervaring is dat bedrijven die een (gezond) businessmodel hebben maar door hun schuldpositie in moeilijkheden zijn gekomen,  deze bedrijven nog steeds goed zijn te helpen. Ze het vaak niet alleen redden maar ook zorgen wij ervoor dat ze weer gaan floreren.

Wij hebben vele bedrijven geholpen die door diverse oorzaken in de problemen zaten en afstevende op een faillissement. Nu de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) per 1 januari 2021 is ingegaan, kan door te helpen faillissement vaak worden voorkomen met behulp van verandermanagement. Meer informatie? Op de pagina informatie over bedrijfscoaching vertellen we je meer.

Wat is verandermanagement?

Verandermanagement / turnaround traject is een traject dat zich afspeelt buiten de faillissementswet en heeft als doel heeft binnen de bestaande rechtsvorm de gezondheid te herstellen van een onderneming waarvan de continuïteit bedreigd wordt of de financiële prestaties te wensen over laten. 

Het falen wordt veroorzaakt door externe factoren waarover het management weinig tot geen controle heeft. De externe omgeving zorgt voor druk op gekozen strategieën en beperken de schakelmogelijkheden. Meeste bedrijven binnen een bedrijfstak jagen ongeveer dezelfde kansen na en hebben dus min of meer vergelijkbare strategieën. 

Beslissers in de bedrijven worden geacht rationeel te zijn, en bovenal te handelen in het belang van het bedrijf. Te vaak zorgt dat de illusie voor onkwetsbaarheid en niet kritisch genoeg op zoek gaan alternatieve verklaringen en het overschatten van de eigen succeskansen de problemen alleen maar vergroten ipv afnemen.

Vandaag op morgen plan

Het Vandaag op morgen plan is een flexibel op maat gemaakt 7 stappenplan om je bedrijf binnen 7 maanden weer financieel gezond te krijgen. Samen bepalen we de doelen en de volgorde van aanpak zodat er financiële rust ontstaat en ondernemen weer leuk wordt!

Adequaat reageren op de veranderingen kan alle stakeholders veel kosten besparen en worden omgebogen naar winst. Neem contact met ons op. Er staat een heel team bedrijfscoaches en bedrijfsadviseurs voor je klaar om je te helpen!

Het bericht Zijn te grote schulden per definitie het einde van je bedrijf? verscheen eerst op Bedrijfscoaching.