Top

Kassatellen.nl hét online kasboek dat koppelt met Yuki

Kassatellen.nl

Dagelijks verwerken van de cijfers is eerder de norm dan uitzondering. Om dit te kunnen doen is het van belang dat structureel de juiste gegevens aangeleverd worden. Het is een synergie tussen boekhouder en ondernemer.

Hulp nodig bij het voeren van een efficiënte administratie? Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met een oamkb boekhouder bij jou in de buurt.

Alles digitaal met Kassatellen.nl

De realiteit is helaas dat het aanleveren van de juiste stukken veel tijd en energie vraagt. Vooral als dit niet digitaal kan, of als je dit als ondernemer niet kunt verwerken in een boekhoudpakket. Helaas worden gegevens nog te vaak aangeleverd op papier, net voor de deadline van de BTW-aangifte. Dit moet door de boekhouder vervolgens handmatig ingevoerd worden. Een tijdrovende klus, die ook nog eens foutgevoelig blijkt. Met Kassatellen.nl is dit verleden tijd!

Kassatellen.nl is een online kasboek dat direct gekoppeld kan worden met verschillende boekhoudpakketten waaronder Yuki, Exact Online, Twinfield en Visma.net.

Enkele voordelen:

  • Snel en online de kassa opmaken
  • Koppeling met verschillende online boekhoudpakketten
  • Koppeling met verschillende kassasystemen
  • Speciaal tarief voor accountants

Gemak dient de mens met Kassatellen.nl

Doordat de kassagegevens direct in de administratie komen, kunnen gegevens zo efficiënt mogelijk aangeleverd worden.

De ondernemer maakt zijn kas op zoals hij gewend is. We kunnen het kasboek namelijk volledig naar wens van de ondernemer instellen. Hij vult dit online in. Zodra de telling is opgeslagen wordt deze volledig automatisch geboekt in het boekhoudpakket.

Wat vindt de oamkb financieel professional van Kassatellen.nl?

Ramon van Winkel, eigenaar van oamkb Leiden – Leiderdorp vertelt:
Ik heb 3 ondernemers die werken met kassatellen.

Configuratie

Het configureren en instellen van de programmatuur is vrij eenvoudig. Er kan gekozen worden om de journaalboekingen handmatig of automatisch door te boeken naar Yuki. In de uitgaven kan aangegeven worden hoe er met de BTW moet worden omgegaan en zijn die allen apart te configureren. De gebruiker heeft de rechten om het kasboek definitief te maken, zodat de boeking naar Yuki doorgezet kan worden. De boekhouder kan dit niet. De inrichting van een ondernemer kan niet gekopieerd worden naar andere (gelijksoortige) ondernemers, dit zou wel handig kunnen zijn als dat nog mogelijk was.

Horeca ondernemers (2)

Ik heb 2 horeca ondernemers die met kassatellen werken. Het voordeel vinden zij dat dagelijks de kas kunnen opmaken, waarbij controles (volledigheid en juistheid) ervoor zorgen dat er nauwelijks meer telfouten gemaakt worden en het af te storten bedrag of eindkas correct bepaald en vastgelegd kan worden. Dit is een vastomlijnde procedure, dus elk personeelslid is snel ingewerkt met deze procedure. Jammer is wel dat de kassabonnen niet ingescand kunnen worden in kassatellen, hierdoor zou het kassaboek geheel digitaal bewaard kunnen worden in kassatellen.nl. Nu heb ik met ondernemers afgesproken dat ze de kassabonnen verzameld inscannen en deze uploaden in Yuki. Deze wordt dan niet als kasuitgave door de boekhouder geboekt, immers dat is al gebeurd bij het invoeren in kassatellen.nl., maar worden wel bewaard in het archief.

Marktverkoper (1)

Ik heb 1 marktkraam verkoper in biologisch vlees, die op zijn Ipad/iphone aan het einde van de werkdag zijn kassa opmaakt door direct de gegevens in te voeren in kassatellen.nl. De kasuitgaven worden thuisgekomen geüpload via Yuki, die door de boekhouder niet als kasuitgave worden verwerkt in Yuki, maar in standaard formaat op worden geslagen in de ordner kas. Sinds deze verkoper met kassatellen.nl werkt, is hij up-to-date in Yuki met zijn omzet en heeft hij aanzienlijk minder kasverschillen.

Nadeel van kassatellen.nl: Het is mogelijk om boekingen dubbel door te zetten naar Yuki. Kassatellen geeft wel een waarschuwing dat doorboeking eerder is gebeurd, maar blokkeert dit niet. Controle op volledigheid boekingen in Yuki is dus wel gewenst.

Ook benieuwd naar de voordelen van Kassatellen.nl? Neem snel contact op voor een demo.

December 2019

Het bericht Kassatellen.nl hét online kasboek dat koppelt met Yuki verscheen eerst op Online administratie.