Top

Groeiplatform oamkb klaar voor overnames in financiële dienstverlening mkb

Leestijd: 3 minuten

CNBB Equity Partners neemt meerderheidsbelang in oamkb

12 juli 2023: CNBB Equity Partners (CNBB) heeft een meerderheidsbelang genomen in oamkb, een franchise van administrateurs, belastingadviseurs, accountants, bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches. De samenwerking en het beschikbare groeikapitaal stelt oamkb in staat om het netwerk van financieel adviseurs voor het Nederlands midden- en kleinbedrijf (mkb) versneld uit te bouwen door een combinatie van overnames en duurzame organische groei.

Het bedrijf, momenteel franchisegever voor meer dan 90 administratiekantoren, fiscalisten en bedrijfsadviseurs met een geconsolideerde omzet van 11 miljoen euro, krijgt met steun van CNBB de
kans om het bestaande netwerk uit te breiden en consolidatie in de sector te leiden. Het management van oamkb kan bouwen op het netwerk en de ervaring van CNBB Managing Partners Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, (mede)oprichters van boekhoudsoftware Exact en Yuki.

Oamkb helpt mkb-ondernemingen bij de financiële kant van hun bedrijf door het voeren van de administratie, het verzorgen van jaarrekeningen, het doen van aangiftes en het geven van advies. Door innovatieve technologie gericht op de automatisering van de financiële administratie is er meer tijd voor advisering. Mkb’ers worden verlost van de financiële administratie en houden handen vrij voor hun kerntaak, het ondernemen. Daarnaast biedt deze rol oamkb de kans om impact te maken door ondernemers bij te staan met gepaste financiële, fiscale en bedrijfsadviezen. Eerder overgenomen administratie- en advieskantoren zoals Yaarwerk en Michels Administratie & Belastingadvies worden door de samenwerking onderdeel van het netwerk van oamkb. Naast dat zij € 3,5 miljoen aan omzet toevoegen, dragen zij direct bij aan het bereik van het netwerk en profiteren ze zelf van de voordelen van het platform en de innovatieve technologie van oamkb.

CNBB Managing Partner Lucas Brentjens: “Verregaande standaardisatie en automatisering zijn noodzakelijk voor de sector. Naast dat de financieel experts zich hierdoor meer op advisering kunnen richten, is het ook essentieel om het werk als ‘boekhouder’ aantrekkelijk te houden en nieuw talent aan te trekken. Onze visie is; automatiseer zoveel mogelijk en richt je samen met de ondernemer op de business. Met oamkb leggen we de basis voor de praktische invulling van onze visie.”

Oamkb CEO Pascale Petiet benadrukt: “Met deze strategische samenwerking kunnen we onze groeistrategie versnellen en de kansen in de markt nog beter benutten. De investering van CNBB is het bewijs van hun vertrouwen in ons vermogen om waarde te creëren. We streven met oamkb naar het neerzetten van een top 20 administratie-en advieskantoor met landelijke dekking. Dit partnership is een belangrijke stap in de realisatie van deze doelstelling.”

Het bericht Groeiplatform oamkb klaar voor overnames in financiële dienstverlening mkb verscheen eerst op De Tribe.