Top

Boost de ontwikkeling van je team met de SLIM-regeling

Haal meer uit de SLIM regeling met oamkbLeestijd: 3 minuten

Investeer in je mensen, stimuleer groei

Als MKB-ondernemer ben je voortdurend gericht op groei. Een cruciaal aspect van die groei ligt in de tevredenheid en ontwikkeling van je huidige medewerkers. HR-beheer speelt hierin een sleutelrol. Vaak kunnen financiële beperkingen, gebrek aan kennis of tijd het moeilijk maken om dit effectief te beheren. Maar er is een oplossing: de SLIM-regeling. Een manier om budget te verzamelen voor de ontwikkeling van jezelf en je medewerkers. Ben je benieuwd hoe deze regeling je kan helpen? Ontdek het vandaag nog met oamkb.

Heb je interesse in de SLIM-regeling? Vul dan de checklist in bij Ruber Acia. Hij is maar 7 vragen lang, maar wees snel: de aanvraag moet voor 1 oktober binnen zijn!

De oplossing: de SLIM-regeling

De SLIM-regeling (Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) is ontworpen om een ‘Leven lang leren’ te bevorderen, een essentieel aspect in de huidige snel veranderende arbeidsmarkt. Of je nu te maken hebt met de uitdagingen van het ontwikkelen van een constructieve dialoog binnen je team, het identificeren van benodigde talenten, of het verzekeren van duurzame inzetbaarheid, de SLIM-regeling biedt een pad naar de oplossingen. Meer weten over hoe oamkb jou kan helpen om de meeste voordelen uit de SLIM-regeling te halen? Neem contact op met ons!

Wat zijn de voorwaarden van de SLIM-regeling?

De SLIM-regeling biedt financieringsmogelijkheden voor MKB-bedrijven, MKB-samenwerkingsverbanden en grote ondernemingen in de landbouw-, horeca- en recreatiesector. MKB’s kunnen tot €25.000 ontvangen, met 60-80% van de kosten gedekt, voor een duur van 12 maanden. Samenwerkingsverbanden kunnen tot €500.000 ontvangen, met maximaal €200.000 per partner, over een periode van 24 maanden. Grootbedrijven kunnen tot €200.000 krijgen (€20.000 voor landbouwbedrijven) voor een duur van 24 maanden.  De aanvraagperiodes voor de SLIM-regeling variëren per bedrijfstype. MKB-ondernemingen hebben twee mogelijkheden per jaar om een aanvraag in te dienen: van 1 tot en met 30 maart en van 1 tot en met 28 september in 2023. Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven hebben een aanvraagperiode die loopt van 1 juni tot en met 27 juli 2023. Plan vooruit en zorg ervoor dat je klaar bent om jouw aanvraag tijdig in te dienen!

Mogelijke nadelen van de SLIM-regeling

Maar, zoals bij elke regeling, zijn er ook enkele nadelen. De SLIM-regeling werkt op basis van loting, wat betekent dat je project niet altijd geselecteerd kan worden voor financiering. Echter, zelfs als je niet wordt geselecteerd, heb je alsnog een project- en financieel plan ontwikkeld dat kan worden hergebruikt in een volgende ronde.

Waar begin je? Het stappenplan

Bij oamkb werken we samen met Ruber Acia, ons gespecialiseerde subsidieadviesbureau, om je door het proces te leiden. Het kan niet alleen een kans zijn voor je eigen oamkb kantoor, maar ook voor je MKB-klanten. Het proces begint met een eenvoudige checklist voor een snelle quickscan. Van daaruit werken we samen om de samenwerkingsafspraken te definiëren en helpt Ruber Acia bij het opstellen van het project- en financieel plan. Na het ondertekenen van een aantal documenten, dient Ruber Acia de aanvraag voor je in en regelt de verdere communicatie. Hiermee minimaliseren we jouw tijdsinvestering.

Interesse? Voltooi de checklist!

Is dit interessant voor jouw bedrijf? Ontdek het nu door de checklist te voltooien. Maak optimaal gebruik van de SLIM-regeling en geef jouw bedrijf de boost die het nodig heeft. Klik hier om de checklist te starten. Creëer vandaag nog je weg naar groei met oamkb! Wil je als MKB’er het maximale halen uit beschikbare subsidies? Ontdek 7 redenen waarom je niet langer moet wachten met subsidies aanvragen!

Het bericht Boost de ontwikkeling van je team met de SLIM-regeling verscheen eerst op Bedrijfsadvies.