Top

Blijf ik bij mijn boekhouder of ga ik voor online?

Blijf ik bij mijn boekhouder of ga ik voor online?

Eigenlijk zou ik moeten overstappen naar online administratie. Het is veel sneller en goedkoper dan een boekhouder, en het voegt waarde toe. Maar overstappen is ingewikkeld, dus laat ik het toch maar even zoals het is. Herken je dit? Lees dan vooral verder.

De aanbiedingen van online boekhoudpakketten vliegen je om de oren. Je denkt dat het wel voordelig zal zijn, maar overstappen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je zult vast formulieren moeten invullen en een hoop moeten regelen. En na een paar maanden heb je de investering er vast uit, maar op dit moment heb je wel iets beters te doen. Als we altijd rationele beslissingen zouden maken, dan zouden we direct overstappen op online administratie. 

Wil je weten hoe je makkelijk kunt overstappen naar online administratie? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Oud en vertrouwd

Ook al kost het je veel tijd om elke keer je papieren in een map te doen en naar je oude boekhouder te brengen, je doet het elk kwartaal toch weer. Je bent vervolgens je spullen een paar weken kwijt en kan niks vinden. Voor het handmatig inkloppen van je boekhouding betaal je een flinke prijs. En hoe vaak zie je je boekhouder nou eigenlijk? Hij heeft nooit veel vragen… pas na een jaar, als het tijd is voor de aangifte, komt hij met vragen over heel veel maanden geleden, waarop je het antwoord nu niet meer weet. 

Na de aangifte komt het bedrag dat je aan de Belastingdienst moet betalen toch weer als een verrassing. Met wat pech mag je meteen het extra bedrag over dit jaar ook nog eens betalen. En bij de bespreking van de jaarrekening hoor je wat je nog had kunnen doen om de belasting te beperken… Je krijgt een mooi ingebonden rapport waar je niet zoveel van begrijpt. Misschien staat er een samenstellingsverklaring van de accountant op, dat zal dan wel betekenen dat het goed is.

Wat zijn de voordelen als je overstapt naar oamkb?

Je hoeft geen mappen of dozen meer aan te leggen: al het papier kan weg. Je hebt vanaf nu altijd overal inzicht in je cijfers, op je laptop of via je smartphone. Je weet precies hoe je ervoor staat, de belasting komt nooit als een verrassing. Je bent nooit je spullen kwijt, je kunt altijd alles online terugvinden. Bovendien ben je goedkoper uit als je kiest voor een maandabonnement, waarbij je ook meteen goede adviezen krijgt. Dan krijg je je belasting bespaartips direct, ook nog eens in het jaar zelf. Maar ook als er andere kwesties spelen in je bedrijf, dan kun je daar meteen over sparren met een deskundige bedrijfsadviseur. Zo heb je veel meer voor hetzelfde geld en kun je nog beter ondernemen.

Overstappen naar online: zo kan het makkelijk

Je hoeft alleen maar aan je oude boekhouder door te geven dat je bent overgestapt en wij zorgen voor de rest. Bij de eerste afspraak breng je de spullen en wij richten alles in. We maken een online dossier, dat je altijd weer mee kunt krijgen als je nog eens een keer wil overstappen. Vanaf dan mail je je documenten gewoon naar het e-mailadres van je administratie of fotografeert ze via je online boekhouding-app. Je hoeft de documenten nergens meer op te slaan of te bewaren. Wel een beetje wennen in het begin, maar daarna bespaart het je veel tijd en frustratie. Wij kunnen aan je leveranciers vragen om voortaan alles digitaal aan te leveren, zodat het jou geen extra moeite kost. Je mailt een factuur van een leverancier bijvoorbeeld gewoon naar het e-mailadres van je administratie, dat is alles.

Wil je meer weten over makkelijk overstappen naar online? Plan vandaag nog een afspraak in met de financieel adviseur van oamkb.

Het bericht Blijf ik bij mijn boekhouder of ga ik voor online? verscheen eerst op Online administratie.