Top

Oamkb Rivierenland

  • Groei van je bedrijf
  • Sessies per specifiek doel
  • Concreet resultaat
  • Per sessie snel stappen maken
Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Echte ondernemers? Die Dirven

Mijn naam is Jan Pieter Dirven, bedrijfscoach oamkb Rivierenland. Ruim 30 Jaar heb ik mijn eigen onderneming gehad in de standbouw. In de hoogtijdagen had ik 60 mensen in dienst. Zonder begeleiding, coach of wat dan ook, heb ik met vallen en opstaan het ondernemerschap geleerd. En wat had ik graag een sparringpartner gehad die mij voor de valkuilen had behoed en wat lastige zaken voor me had opgelost. Dus ik ken de pieken en dalen bij het leidinggeven aan een bedrijf als ondernemer. Ik weet wat stress en opluchting betekenen binnen je organisatie. Door mijn interesse in mensen en mensenkennis ben ik goed geworden in het zelfsturend maken van elk team. Daarom ben ik bedrijfscoach geworden: zo kan ik ervoor zorgen dat ondernemers zoals jij het makkelijker hebben en jij maximaal plezier haalt uit jouw onderneming. Dan heb ik zelf ook het grootste werkplezier.

Als ondernemer bedrijf je topsport

Jouw team presteert het beste met een trainer zoals jij, aangemoedigd door een coach zoals ik. Als relatief buitenstaander kan ik ook af en toe eens flink op de man spelen, zonder dat het jouw relatie met je medewerkers schaadt. Zo zit ik in de wedstrijd: schouder aan schouder gaan we de uitdagingen van jouw organisatie aan.

 

MKB’ers zijn de motor van de economie, zij dragen het land, zijn de grootste werkgever en nemen de grootste eigen risico’s. MKB’ers zijn de helden van de samenleving.

 

Wat ik zelf zo leuk vind aan ondernemerschap is om eigen keuzes te maken, om zelf te leren van mijn fouten, om met mensen te werken waar ik me fijn bij voel.

Profiteer van mijn MKB kennis en ervaring

Heb jij wel eens gemerkt dat personeelsleden nooit je vrienden zullen zijn? Je kunt vriendschappelijk met ze omgaan zolang je ze betaalt (uiteraard uitzonderingen daargelaten). Aan de andere kant ga je wel heel ver voor je mensen omdat jij je zo verantwoordelijk voelt. Dat is niet erg, maar het kan wel tot verkeerde beslissingen leiden.

 

Verder had ik de tijdrovende klanten die energie slurpen uit je organisatie niet genomen. Ik had eerder kritische mensen op sleutelposities gezet. En ik zou verspreid binnen de organisatie wat meer hoogopgeleide mensen hebben uitgezocht om inhoudelijk en strategisch mee te kunnen sparren.

 

Had ik dat allemaal eerder geweten, dan had ik zoveel meer vrije tijd en nachtrust gehad.
Specifiek kun je ook profiteren van mijn kennis van standbouw, de evenementenbranche en als beursorganisator. Ik heb na m’n propedeuse Economie en HBO Commerciële Economie binnen een internationaal opererend standbouwbedrijf ongeveer alle denkbare functies bekleed. Van projectleider tot inkoper, van accountmanager tot productieleider, waarna ik uiteindelijk na ongeveer 10 jaar het bedrijf samen met andere collega’s heb overgenomen en uiteindelijk weer als DGA een familiebedrijf van heb gemaakt.

Ook opgeslokt door de waan van de dag?

Herken je dit: mensen storen je veel te vaak met vragen; je moet alles controleren anders gaat het mis; als je even niet op de zaak bent, ben je bang dat ze minder hard werken; je ligt wakker van ontevreden klanten. Dan ben je niet aan het ondernemen, dan ben je opgeslokt door de operatie. Je verliest je ondernemerstalent aan de waan van de dag. Je bent met werk bezig dat een ander ook kan doen. Daardoor groei je niet, verbeter je niet, raak je geblokkeerd en haalt de concurrentie je in.

 

Dus of je nu een grote onderneming, een kleine onderneming, of een eenmanszaak runt, het is belangrijk dat jij niet (alleen) IN, maar (ook) AAN je bedrijf werkt.

Hoe werkt bedrijfscoaching?

Zodra je weer een grote zucht slaakt, flink in je ogen wrijft of ‘s nachts wakker ligt, mail je mij: ‘Dirven, we gaan eens praten.’ Ik kom bij jou voor een kennismakingsgesprek. Als we allebei het gevoel hebben van een goede klik, gaan we de pijnpunten inventariseren. Dan ga ik jouw mensen leren kennen door rond te lopen en ze te spreken. Zo verzamel ik informatie over hun knelpunten. Dit doe ik door laagdrempelig te zijn en door met veel enthousiasme werknemers in hun kracht te zetten, door ze vertrouwen te geven en hen zichzelf te laten leren kennen.

 

Vervolgens gaan wij samen zitten en bespreken we de resultaten. Jij bepaalt waar je het eerst verandering in wil zien en spreken we de aanpak af. Daarbij doe ik nooit belofte die ik niet na kan komen. Een man een man, een woord een woord.

 

Natuurlijk hangt het ene probleem samen met andere zaken. Die pakken we dan als eerstvolgende op, net zo lang tot jij tevreden bent. Dan sta jij weer aan het roer, je organisatie gezond, succesvol en in de lead.

Good cop, bad cop

Omdat ik niet in jouw bedrijf zit, maar ernaast sta, ben ik niet emotioneel beïnvloed en niet beïnvloedbaar. Ik zal je als coach maatregelen voorleggen die in het belang zijn van jouw bedrijf, en niet alleen in het belang van een individu. Je kunt mij die besluiten ook laten communiceren als je wilt, zodat jij jouw relatie met je mensen niet schaadt. Dan ben jij de good cop en speel ik de bad cop.

Bedrijfscoaching in Rivierenland gaat face-to-face en digitaal

Werk je in Zaltbommel, Tiel of Culemborg dan kunnen we makkelijk op jouw of op ons kantoor face-to-face afspreken. Ook als je iets verder zit dan kunnen we prima online afspreken met Google Meet, Zoom, Teams, wat je maar handig vindt.

Wat kost bedrijfscoaching?

Heel eenvoudig: nooit meer dan het je oplevert, dat garandeer ik. Je start met een sessie voor €295,- (een sessie duurt 2 uur). Soms is 1 of zijn een paar sessies al genoeg om je vooruit te helpen. Soms wil je meer, dan levert het je dus ook weer meer op. We spreken van te voren altijd een vast bedrag van te voren af, zodat je weet waar je aan toe bent. Jij bent in control.

 

Mocht je nog geen online administratie hebben die voor 70% geautomatiseerd is, dan kun je daar direct naartoe overstappen bij oamkb. Dat bespaart je gelijk tijd en geld.

Zorg voor een online administratie

Bij oamkb pakken we de zaken graag online aan, bijvoorbeeld met software als Yuki en Exact. Zo kunnen wij je helpen je administratie eenvoudiger en overzichtelijker in te richten. Dit doen we door jouw administratie via een online boekhouding 24/7 inzichtelijk te maken (op je telefoon); up-to-date te houden; en tot 70% automatisch te laten verlopen.

 

Dit zorgt ervoor dat je beslissingen kunt nemen op accurate en geüpdatete informatie. Daarbij kun je ons natuurlijk altijd raadplegen, want appen, mailen en bellen zijn altijd inbegrepen in het maandelijkse abonnement.

 

Een goede online administratie zorgt er ook voor dat wij proactief met je meekijken en je op basis van jouw cijfers kunnen adviseren waardoor je bijvoorbeeld minder belasting betaalt.

Bedrijfscoaching in Rivierenland op de oamkb manier

Onze missie is om ondernemers te begeleiden bij het vergroten van hun omzet, winst en ondernemersvaardigheden door deskundig advies te bieden op verschillende terreinen. Dit omvat expertise op het gebied van bedrijfsovernames, subsidies, sales, HR, werving en specifieke branches zoals Fintech, IT, horeca, bouw, retail en webshops. Wij streven ernaar om een positieve impact te hebben op ondernemers en hun bedrijven in Nederland, met een specifieke focus op het klein en middelgroot MKB.

 

Dit realiseren we door middel van online administraties, belastingadvies, accountantsverklaringen, bedrijfsadvies en bedrijfscoaching, gebaseerd op het principe van 10x echt goed werken. Hierdoor helpen we ondernemers hun financiële en operationele prestaties te optimaliseren en duurzame groei te realiseren.

 

Dus vanuit Zaltbommel staat er ook een team voor je klaar met de juiste specialisten op het gebied van administratie, fiscale vraagstukken en bedrijfsadvies. We zijn bovendien gespecialiseerd in herstructurering en het eventueel toepassen van de mogelijkheden binnen het kader van de WHOA wetgeving.

 

Oamkb is zo ingericht dat jij als ondernemer alle expertise tot je beschikking hebt die je maar nodig kunt hebben. Zo heb je in deze one-stop-shop snel wat je zoekt en kun je gelijk weer verder met resultaten boeken.

Wat is het verschil tussen bedrijfscoaching en bedrijfsadvies?

Bij oamkb maken we onderscheid tussen bedrijfsadvies en bedrijfscoaching op een heel eenvoudige manier: het advies van de experts (dan kan ik zijn of iemand anders binnen oamkb of daarbuiten) bespreken we en vervolgens kijken we hoe jij dit kunt/wil toepassen.

 

Bedrijfsadvies komt dus vanuit een expertise en dit kun je opvolgen of niet. Advies werkt goed bij belastingadvies, financieringsadvies en bedrijfskundig advies.

 

Wanneer je het over menselijk gedrag hebt, heb je meer aan een coachende manier van adviseren. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen stijl. Zo zijn jouw mensen anders tegen jou dan tegen mij bijvoorbeeld.

 

Voorbeeld: ik kan jou adviseren om elke dag om 7 uur een rondje te gaan hardlopen en ondertussen met je zakenpartners of leidinggevenden de aankomende dag telefonisch door te nemen, maar als jij een slechte slaper bent, wil je elk ochtenduurtje meepakken. Misschien heb je wel een knieblessure.

 

Bedrijfscoaching begeleidt jou en jouw bedrijf in het proces en we schromen natuurlijk niet daarbij onze kennis en ervaring te delen.

 

In dit voorbeeld zeg ik dan: “Je geeft aan dat leidinggevenden te weinig sturing geven aan de medewerkers aan het begin van de dag, hoe zou jij dat graag zien? Je zou bijvoorbeeld voor dat de week start kunnen bellen met de leidinggevenden, wat zou dan een goed moment zijn?” Zo krijg je ook advies, maar blijft het daar niet bij. We denken samen verder zodat jij precies uitkomt bij wat het beste past bij jouw bedrijf.

Wat zou jij doen?

Veel jonge ondernemers duiken er vol in. Dat vind ik geweldig. Dan gaan ze snoeihard werken, de partner doet de administratie, er lopen nog kinderen rond, er ontstaan stapels facturen, papiertjes, rommeltjes en als ik de factuur krijg, dan is die niet ver boven de kostprijs. Zo zonde, want deze jongen gaat het zo niet redden. Hij zal niet genoeg geld hebben voor vernieuwing en verbetering. Hij werkt meer IN zijn bedrijf dan AAN zijn bedrijf omdat hij geen geld heeft om meer mensen aan te nemen. Hij zal ook denken dat hij geen geld heeft voor een bedrijfscoach zoals ik. Je snapt dat met een paar ingrepen (automatische administratie, opruimen, prijsverhoging, meer/beter personeel aannemen en klanten aansporen meer klanten binnen te brengen), hij mij er zo uit heeft en meer geld en tijd overhoudt! Wat zou jij doen in zijn geval? Wat doe jij in jouw geval?

Echt ondernemers zorgen dat ze alles bij de hand hebben

Zet mij in als jouw bedrijfscoach en jij kunt lekker ondernemen. Stel je hebt 3 verkopers en dat werkt niet. Je wordt zelf murw om die verkopers steeds weer aan de gang te krijgen. Dat duurt bij mij 3 minuten.

 

Met passie, energie en een keer goed op de man te spelen “Zeg, hoe kun jij je als zo’n slappe Tinus gedragen en haal jij je targets niet?” Als er gegronde redenen voor zijn zoals onhandige obstakels, dan ruimen we die uit de weg. De maand erna kom ik langs met Bossche bollen om de resultaten te vieren.

 

Voor mij is het echt geen moeite, terwijl de ander er zoveel aan heeft. Dat is echt dankbaar werk.

Ik coach jouw bedrijf naar het kampioenschap en jij viert de overwinning met jouw team. Een geweldige win-win als je het mij vraagt.

Dirven mailen: janpieter.dirven@oamkb.nl
Dirven bellen/appen: 06 – 51 84 31 96

Oamkb Rivierenland: Culemborg, Tiel en Zaltbommel

MKB’ers zijn de motor van de economie, en mijn team en ik dragen graag ons steentje bij om deze draaiende te houden. We werken hierin vanuit plaatsen in de regio Rivierenland als Zaltbommel, Tiel en Culemborg. Hierbij zijn we laagdrempelig en staat de deur altijd open voor een vrijblijvende en informatieve kennismaking.

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Ons team

mkdf-team-image

Jan Pieter Dirven

Eigenaar
mkdf-team-image

Roy Bronkhorst

Yuki expert / administratie adviseur

Tarieven

Net als jij, houden wij niet van verrassingen op de factuur. Daarom lichten we graag toe wat je van ons kunt verwachten.

 

Bij oamkb betaal je een vast bedrag per maand voor een compleet pakket van administratieve en fiscale diensten plus eenmalige kosten voor de inrichting en instructie.

Uitgebreide tarieven
Bedrijfscoaching
App bedrijfscoaching in 2 min./dag € 35,99 per maand
Pas je nieuwe kennis toe op jouw bedrijf samen met een bedrijfscoach:
Sessie bedrijfscoaching voor een door jou gekozen onderwerp
€ 308,- per sessie van 2 uur *
* Samen werken aan je bedrijf, is als samen sporten: meer motivatie, meer discipline en meer fun. Gegarandeerd concreet resultaat in enkele sessies!
Campagne overstapweken 2023

STAP NU OVER EN ONTVANG GRATIS INRICHTING
(T.W.V. € 249,-) 

Laat oamkb je zakelijke wereld veranderen! Geniet van een moderne online administratie die 24/7 up-to-date is en toegankelijk via een handige app. Het oamkb-team in jouw regio zorgt voor een naadloze migratie van je huidige administratie. Scan eenvoudig bonnetjes, stuur facturen per e-mail en laat de rest aan ons over. Blijf op tijd met betalingen en aangiften dankzij ons professionele team. En dat is niet alles; je krijgt direct toegang tot een ervaren bedrijfsadviseur die al je vragen beantwoordt. Aarzel niet langer en plan nu een afspraak bij het oamkb-administratiekantoor in jouw regio om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen!

Plan direct een afspraak bij het administratiekantoor in jouw regio

Wat onze klanten zeggen

harry van dooren
harry van dooren
2022-03-28
Ik ben zeer tevreden doen alles netjes . En altijd te bereiken.
Marcin piwoński
Marcin piwoński
2022-02-17
Geweldige service en boekhouding. Ze staan altijd voor je klaar met al je vragen. Zeer tevreden klant!
Martijn Weijtmans
Martijn Weijtmans
2021-10-05

Belangrijke blogs

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Neem contact op

Jan Pieter Dirven - oamkb Rivierenland

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder, dus stel gerust je vraag aan ons!

oamkb Rivierenland

Jan Coolenhof 1

5311 GP Gameren

 

KvK. 82935718

T. 06 – 51 84 31 96

E. janpieter.dirven@oamkb.nl

    Contact