Top

Vacature: Stage


Hallo!
Wat leuk dat je interesse hebt in ons bedrijf voor een stage. Voor enthousiaste studenten hebben we altijd plek.

Het gaat erg goed!
We draaien super met OAMKB Groningen. We proberen het niet te druk te maken zodat we altijd tijd hebben om elkaar te helpen. Zo hebben we op dit moment een klantenstop en zijn we in de organisatie steeds aan het kijken wat we nog meer kunnen verbeteren om het onszelf makkelijker te maken. Daar kan jij met je onderzoek ook een bijdrage aan leveren! 

Ons team
We werken momenteel met 16 mensen bij OAMKB Groningen, dat varieert van startende assistenten tot ervaren medewerkers. Op onze teampagina kan je zien wie er zoal bij mij werken (hij moet nog bijgewerkt worden). Op kantoor zijn er gemiddeld 5-9 mensen aanwezig. Er zijn diverse parttimers die elkaar afwisselen en 7 werknemers werken vanaf afstand. Als ik op kantoor ben zijn mijn twee honden altijd gezellig mee. We schrijven geen uren (behalve aanwezigheid ivm verlof), daar geloof ik niet meer in. Ik vind het belangrijker dat we tevreden klanten hebben.

Werkzaamheden
Onderstaand een indicatie van de werkzaamheden die je kan verwachten. Als je laat zien dat je inhoudelijk goed presteert is het mogelijk om meer en moeilijkere taken op te pakken. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. 


  • Rapporten maken van uitgewerkte administraties;
  • Aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting voorbereiden;
  • Administraties boeken;
  • Aangiften omzetbelasting verzorgen;
  • Administraties uitwerken tot jaarrekening; 


Onderzoek
We vinden het belangrijk dat je bij ons meewerkt zodat je ook gevoel hebt bij je onderzoek. Hierbij een aantal opties voor je onderzoek (kan ook anders zijn):

  • Optimaliseren verwerking administraties;
  • Optimaliseren proces jaarrekening;
  • Optimaliseren gebruik fiscaal programma;
  • Optimaliseren organisatieprocessen algemeen.

We zien je mail graag tegemoet. Je mag die mailen naar tessa.schilling@oamkb.nl. Een CV is niet nodig (mag wel) omdat we je kiezen op basis van je motivatie, die moet ons enthousiast maken. Gooi de standaard procedure overboord en schrijf een leuke mail waarin je over jezelf verteld om ons een goed beeld van jezelf te geven. Review Lisa Croes: 2021-2020 stage
In 2020 ben ik begonnen als stagiair bij OAMKB Groningen. In het begin vond ik het erg spannend om te starten in een nieuw bedrijf. Het was allemaal erg nieuw en je wist niet wat je te wachten stond. Dit gevoel ging al snel over in een vertrouwde werkomgeving. De collega’s van OAMKB Groningen gaven mij het gevoel dat ik er bij hoorde en gaven goede ondersteuning tijdens de werkzaamheden. Wanneer ik vragen had of iets niet begreep, stonden mijn collega’s altijd klaar om te helpen. Net als ieder andere student, moest ik ook een onderzoek doen vanuit school. Soms merkte ik dat school andere dingen van mij verwachtte dan stage, maar zelfs dan probeert Jolanda je tegemoet te komen om tot mooie eindresultaten te komen. Binnen OAMKB Groningen heb ik erg veel geleerd en toen mijn stageperiode in juni tot een einde kwam, heeft Jolanda mij gevraagd of ik in de zomervakantie voor haar wilde blijven werken. Daarnaast heb ik mijn praktijk 2 ook bij OAMKB Groningen gedaan, omdat ik merkte dat ik nog lang niet was uitgeleerd binnen mijn stagebedrijf. Verder merkte ik dat mijn opleiding goed aansloot bij de werkzaamheden binnen OAMKB en dat je de theorie die je in de afgelopen jaren hebt geleerd, goed kunt toepassen in de praktijk. Ik ben dan ook van mening, dat ervaring opdoen bij OAMKB Groningen door middel van een stage, je echt kan helpen in je toekomstige baan.