Top

Stichting Beat Batten!

Stichting Beat BattenStichting Beat Batten! zet zich in in de strijd tegen de ziekte van Batten. De stichting zorgt voor bekendheid over de ziekte en zamelt geld in om onderzoek te doen naar genezing. Oamkb De Jong & Middelburg staat vanaf 2022 de stichting bij door de zorgen over de administratie weg te nemen.

Hoe helpt oamkb De Jong & Middelburg een stichting?

Bij Oamkb De Jong & Middelburg staan wij stichting Beat Batten bij door de administratie uit handen te nemen. Door de administratie uit handen te nemen, is deze altijd up to date. Hierdoor kan de stichting weloverwogen financiële beslissingen maken. Daarnaast staan wij de stichting bij door middel van bedrijfsadvies. Door deze samenwerking hopen wij dat stichting Beat Batten! de groei kan realiseren die zo hard nodig is om de stap naar genezing te kunnen maken.

Wat is de ziekte van Batten?

De ziekte van Batten is een erfelijke stofwisselingsziekte die veelal bij kinderen voorkomt. De ziekte van Batten is vaak tot het vijfde levensjaar niet zichtbaar, daarna volgt een opeenstapeling van uiteenlopende problemen. Hieronder vallen onder andere ziektebeelden als blindheid, epilepsie, geheugenverlies en dementie. Daarnaast komen de kinderen in een rolstoel terecht en verliezen enkele kinderen de mogelijkheid om te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, er is namelijk nog geen medicijn wat de ziekte vertraagt of geneest.

Wat doet stichting Beat Batten?

Stichting Beat Batten zamelt geld in om onderzoek naar de ziekte van Batten de kunnen financieren. Er wordt onderzoek gedaan naar therapie voor genezing of behandeling van deze vorm van kinderdementie. Ook zet de stichting zich, via partners, in voor voorlichting aan medici, onderzoekers en familie.

Naast onderzoek is de stichting er voor de naasten van de patiënten. Ze zijn een luisterend oor en helpen naasten, zoals de ouders, op weg naar instanties die ze op verschillende onderdelen verder kunnen helpen. De stichting probeert alle informatie voor ouders en familie zo duidelijk mogelijk over te brengen.

Wil jij jouw bijdrage leveren in de genezing van de ziekte van Batten? Doneer dan direct of wordt vrijwilliger.