Top

Wanneer kan ik als startende ondernemer aanspraak maken op coronasteun?

Wij snappen dat deze vraag in deze onzekere tijd door jouw hoofd speelt. Daarom leggen wij jou in deze blog precies uit wanneer jij wel en geen aanspraak kunt maken op de startersregeling TVL.

Wat houdt de coronasteun (startersregeling TVL) in?

De coronasteun komt overeen met de eerdere Tegemoetkoming Vaste Lasten-regeling (TVL). Wanneer je eerder als startende ondernemer niet voor de TVL in aansprak kwam, kun je daar nu wel voor in aanmerking komen. 

Met de nieuwe tegemoetkoming stelt de overheid €35 miljoen beschikbaar als coronasteun. Zowel voor ondernemers die al voor de corona een bedrijf hadden, als voor ondernemers die tijdens corona zijn gestart. Het maximum subsidiebedrag is vastgesteld op €100.000 per kwartaal.

Wanneer mag je de coronasteun aanvragen?

Als ondernemer kun je de coronasteun aanvragen wanneer jij bent gestart tussen 30 juni 2020 en 30 september 2021. Om in aanmerking te komen voor de coronasteun, moet je in het vierde kwartaal van 2021 of het eerste kwartaal van 2022 belemmerd zijn in jouw bedrijfsactiviteiten door de coronamaatregelen. Dit is minimaal 20% verlies ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Om de coronasteun aan te kunnen vragen, moeten er minimaal €1.500 vaste lasten per kwartaal zijn.

De voorwaarden zijn voorwaarden zijn vergelijkbaar met de voorwaarden van de reguliere ‘TVL’  in datzelfde kwartaal.

Hoe vraag je de coronasteun aan?

Momenteel is het steunpakket voor startende ondernemingen nog in ontwikkeling. Daarom kan het pakket nog niet worden aangevraagd. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, kun je je inschrijven voor updates.

Wanneer je meer dan €25.000,- wilt gaan aanvragen bij de Startersregeling TVL, is een verklaring van derden verplicht. Wij als boekhouders kunnen deze derde partij voor jou zijn.

Dus wil je meer dan €25.000,- gaan aanvragen? Neem dan contact met ons op! Dan bespreken wij samen jouw bedrijfssituatie en kijken wij naar de mogelijkheden.