Top

De (elektrische) bedrijfsfiets: goed voor milieu en portemonnee

De VN promoot fietsen als middel tegen klimaatverandering en het drukt je kosten! 

Als ondernemer baart het je vast zorgen: de hoog oplopende brandstofprijzen. Van €1,50 in 2020 naar €2,50 in 2022, waar houdt het op? Neem als ondernemer het heft in eigen handen en introduceer de (elektrische) bedrijfsfiets. Goed voor klimaat en portemonnee!

Geld besparen met een bedrijfsfiets

benzine vs bedrijfsfietsHet introduceren van een bedrijfsfiets kent vele voordelen. Het financiële voordeel is er hier één van. Door het introduceren van een bedrijfsfiets, kun je als ondernemer veel besparen op brandstofkosten. Maar hoeveel is dat ongeveer?

Een zakelijke auto legt gemiddeld 23 duizend kilometer per jaar af tegen een gebruik van 1 op 14. Dit betekent dat je ieder jaar 1.642 liter benzine gebruikt. Met de huidige benzine-kosten komt dit overeen met een bedrag van €3.776,60. Door een (gezamenlijke) bedrijfsfiets te introduceren, kun je het aantal kilometers en daarmee de benzinekosten reduceren. 

Reduceer je het aantal kilometers “slechts” met 10%? Dan bespaar je ieder jaar €377,66 per medewerker. Wanneer je gebruik maakt van een deelfiets, kan dit dus aardig oplopen!

Bouwen aan duurzaamheid met de tweewieler

Een ander voordeel van een zakelijke (deel)fiets, is dat jouw onderneming bouwt aan een duurzamere toekomst. Door de auto vaker in te wisselen voor een fiets, wordt de CO2 uitstoot verminderd. Hierdoor worden de klimaatdoelstellingen eerder behaald. Daarnaast is de fiets beter voor de gezondheid van jouw medewerker. Door vaker de fiets te pakken, wordt jouw team fitter en energieker. Erg belangrijk natuurlijk! Ook voor jou als werkgever. Want energieker personeel leidt tot betere resultaten op de werkvloer. 

De bedrijfsfiets: een investering die het dubbel en dwars waar is

Het aanschaffen van een bedrijfsfiets is uiteraard een investering. Echter is het een goede investering. Je verdient het geld snel terug en bouwt aan een betere wereld. Omdat het een zakelijke fiets is, kun je de aanschafkosten noteren als kostenpost. Mogelijk valt jouw fiets onder de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van 28%.  Zo heb je er het eerste jaar fiscale voordelen van. Wil je jouw investering nog sneller terugverdienen? Besticker dan jouw fiets! Zo fiets je nog reclame ook!

Laten alle mogelijkheden jou ook duizelen? Vraag dan jouw kosteloze adviesgesprek aan!