Top

Home / Zelfstandig, maar niet alleen

Zelfstandig,
maar niet alleen

Jouw eigen onderneming met de zekerheid
van een bewezen concept
Informatie aanvragen

Wat kun je als partner verwachten?

Als oamkb partner profiteer je van álle voordelen:

Vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap

Jouw bedrijf run je zoals jij het wilt: waar, wanneer en met wie je maar wilt. Online kun je overal ter wereld werken en jij kiest je eigen klanten en collega’s.

Zekerheid van het bewezen concept

Je weet dat je kunt steunen op een formulie die al 10 jaar succesvol is. Loopt het toch anders, dan is er het interne bedrijfscoachingtraject om je verder te helpen groeien.

Je klanten alles bieden

Je bent geen eenpitter, want je hebt 120 bedrijfsadviseurs met alle expertise, kennis en ervaring bij de hand, die jouw klanten maar nodig mochten hebben. Bovendien is het fijn af en toe ruggespraak te kunnen voeren en te sparren onderling.

Er zelf een goede boterham aan verdienen

Oamkb heeft de interne samenwerking zo geregeld dat je niet alleen aan jouw eigen werk verdient, maar ook aan het werk dat je intern uitbesteedt. Zo helpen we elkaar groeien en kun je het leuke werk zelf blijven doen.

Informatie aanvragen

Oamkb’er aan het woord

Wat onze partners zeggen

Jouw eigen onderneming met de zekerheid van een bewezen concept

De unieke formule van oamkb

De oamkb formule is zo eenvoudig als succesvol: met de geautomatiseerde administratie in de hand kun jij je bezighouden met de menselijke kant van de cijfers: jij kunt ondernemers echt helpen en bijstaan.

 

Dit maakt jouw klanten zo tevreden dat ze jou ook bij bevriende andere ondernemers aanbevelen. Daardoor groeien de oamkb-kantoren die de formule volgen na de opstart door met minimaal 20% per jaar.

 

Oamkb is officieel een een soft franchise. Dat betekent dat de oamkb organisatie jou ondersteunt. Jij beslist zelf wat je wel en niet gebruikt en doorvoert.

Oamkb is officieel een een soft franchise. Dat betekent dat de oamkb organisatie jou ondersteunt. Jij beslist zelf wat je wel en niet gebruikt en doorvoert.

 

De succescijfers van oamkb

  • Aantal oamkb-kantoren in Nederland: 80+
  • Aantal oamkb-bedrijfsadviseurs 120+
  • Groeipercentage van oamkb: 20% per jaar

 

Ondernemerssupport vanuit oamkb

Met jouw instapklaar digitaal kantoor en de opstarttrainingen zet je in 6 maanden jouw oamkb-vestiging op, hierna groei je door. Ook daarna kun je doorlopend trainingen volgen en op teambuildingdagen ervaringen uitwisselen. Hierdoor blijf jij jezelf en je bedrijf ontwikkelen. Jouw formulecoach helpt je hierbij.

dit zijn de opstarttrainingen
De Jong & Middelburg

Hulp bij zelfstandig ondernemerschap

Oamkb geeft je alle gereedschap in handen om jouw eigen bedrijf zo goed mogelijk op te zetten. Het eerste gereedschap dat je krijgt is een volledig instapklaar digitaal kantoor. Tijdens de opstarttrainingen zet je in 3 maanden jouw oamkb-vestiging op, hierna bouw je uit. Het opstarttraject is daarom volledig praktisch ingericht. Met elke cursus en elke training bouw je weer een stukje van je bedrijf op.

 

Samen met de formulecoach neem je regelmatig de opbouw van jouw onderneming door. Je spart over de voortgang en krijgt alle tips and tricks die de oamkb-collega’s ook hebben geholpen. Als je meer hulp nodig hebt, dan regelen we dat voor jou.

 

Na de opstart zijn er doorlopend trainingen waar je je voor kunt aanmelden. Op één van de teambuildingsdagen beslissen we samen welke trainingen we willen krijgen het komende jaar. Deze trainingen worden ingekocht bij een externe partij of bij een oamkb-collega die dit aanbiedt.

 

Op de teambuildingsdagen delen startende en ervaren oamkb Tribe Members tevens hun ervaringen. Zo leer je uit eerste hand de successen en valkuilen kennen, waar jij je voordeel mee kunt doen.

 

Met onze uitgebreide begeleiding en training kunt jij jezelf en je bedrijf blijven ontwikkelen, verbeteren en laten groeien

Bekijk de uitgebreide begeleiding + training

Over oamkb

Oamkb staat voor online administrateurs, accountants en adviseurs (bedrijfsadviseurs, belastingadviseurs en bedrijfscoaches) voor het MKB.

Tribe Vibe

Juridisch zijn we een franchise. In de praktijk vormen we een Tribe. Dit betekent dat we geen organigrammen hebben, geen werkgevers versus werknemers, geen franchisegever versus franchisenemers. We zijn allemaal onderdeel van een community. De cultuur is van samenwerken, elkaar vooruit helpen en kennis delen.

 

We werken samen, beslissen samen en de franchisegever is de chief die de community ondersteunt. De vernieuwingen en verbeteringen in het belang van de hele tribe kunnen door iedereen worden voorgelegd. De individuele belangen of die van een kleine groep worden besproken en zoveel mogelijk gehonoreerd. Als onderdeel van de community kun je er altijd op rekenen dat er naar je geluisterd wordt. Hierdoor heeft iedereen invloed op verbeteringen in het belang van de tribe, zodat je samen sterk staat.

 

De sfeer binnen oamkb is vergelijkbaar met die van een club. Er is veel plezier en enthousiasme voor het vak en voor elkaar. Oamkb members zijn oprecht betrokken en zoeken elkaar veel op. Deze positieve energie is onlangs spontaan de Tribe Vibe genoemd.

Wil je kijken of je ook aangestoken wordt door de gedreven en enthousiaste Tribe Vibe? Bekijk dan onze pagina hierover.

bekijk de Tribe Vibe

Jouw kennis en ervaring zijn goud waard!

Het MKB beschikt vaak niet over alle kennis en kunde die hard nodig zijn om een MKB bedrijf te laten floreren. Die broodnodige kennis in de vorm van consultants, is vaak alleen betaalbaar voor grote organisaties.

 

Met jouw kennis en ervaring kun jij die MKB ondernemers wel echt helpen. Jouw MKB klanten kunnen tot hun volle potentieel groeien, zonder dat zij de hoofdprijs hoeven betalen. Door het oamkb businessmodel zien zij dat elke investering in jou hen juist geld oplevert. Dat uit zich in een maandelijks gemeten klanttevredenheid van een 9.

 

Jij maakt hierbij uiteraard ook gebruik van de expertise van jouw oamkb collega’s, waar je zelf een groot deel omzet aan overhoudt. Daarom kun jij een zeer goede boterham verdienen en vinden jouw klanten jou goud waard!

Doen waar je goed in bent!

Als financial of bedrijfsadviseur zijn marketing & sales vaak niet de eerste zaken waar je hart naar uitgaat. Zonder dit goed en professioneel op te zetten weet niemand dat jij er bent en waarom ze bij jou moeten aankloppen. Dus wil je dat de marketing voor jouw bedrijf precies vertelt wat jou onderscheidend maakt. Als je dan sales activiteiten onderneemt, moeten die niet aanvoelen alsof je een verkoper bent. Je bouwt immers een vertrouwensrelatie met je (potentiële) klanten op. Je hebt liever dat sales eenvoudigweg uit het stellen en beantwoorden van vragen bestaat.

Daarom hebben we dit centraal en professioneel geregeld. Wij weten precies waar mensen online en offline zoeken naar iemand zoals jij. Dus maken we jou hier vindbaar. We weten ook waar mensen die wel behoefte hebben aan iemand zoals jij, maar (nog) niet aan het zoeken zijn, zich bevinden. Daardoor laten wij jou regelmatig zichtbaar en goed vindbaar zijn voor al je relaties.

 

Zo zorgen we dat er zoveel mogelijk al geregeld is van jouw persoonlijke marketing en sales. Dan kun jij je richten op jouw kernspecialisme en het werk doen waar je die positieve Vibe van krijgt! Dit is immers precies wat jou zo onderscheidend maakt!

Werken met wie je wilt

Een van de vele vrijheden van het ondernemerschap is dat je niet alleen kunt kiezen waar je werkt, wanneer, maar ook met wie.

 

Kies daarom de klanten met wie je goed klikt. Dat werkt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw klanten het beste en het prettigste. Jij levert goed werk en jouw klanten zijn tevreden, waardoor zij jou aanbevelen bij andere ondernemers.

 

Intern heb je de keuze uit maarliefst 120 oamkb-collega’s aan wie je werk kunt delegeren dat je zelf niet wilt of kunt doen. Je kunt een vast team samenstellen, maar ook een team per klant.

 

Hierdoor kun jij je klanten perfect bedienen, een breed aantal diensten aanbieden en ervaar je zelf het meeste werkplezier. Zo ben je op je best en zijn we samen succesvol!

Accountant Cor van de Vorst

Onze specialismen

download het magazine dat bij jou past

Heb je een administratiekantoor of begin je die nu? Bij oamkb groei je snel door de administratie te automatiseren voor je eigen klanten.

Voor Administrateurs
Download magazine

Als fiscalist of belastingadviseur bij oamkb werf je eigen klanten en krijg je werk van je oamkb collega’s. Vakinhoudelijk loop je voorop!

Voor Belastingadviseurs
Download magazine
Accountant Ronald van Ijsselmuide

Bij oamkb kijk je als accountant niet terug in de tijd maar vooruit: je helpt MKB ondernemers hun doelen te behalen, in samenwerking met je oamkb collega´s.

Voor Accountants
Download magazine

Wil je MKB ondernemers succesvoller maken? Start dan als bedrijfsadviseur je eigen bedrijf en laat andere oamkb collega´s voor je werken en houdt circa 40-50% omzet over over hun werk, naast jouw omzet aan bedrijfsadvies.

voor Bedrijfsadviseurs
Download magazine

Gaat het jou om ondernemers zakelijk en persoonlijk te laten groeien? Start dan als oamkb bedrijfscoach en maak gebruik van het ‘In 7 stappen naar een beter bedrijf’. Samen met je oamkb collega´s bied je een volledig palet aan kennis.

Voor Bedrijfscoaches
Download magazine
informatiebijeenkomst-pascale-petiet

Enthousiast geworden?

Meld je dan aan voor de eerstvolgende online informatiebijeenkomst. Leer oamkb kennen en stel gelijk al je vragen over het aansluiten bij oamkb als Tribe Member. De informatiebijeenkomst is onderdeel van het volledig vrijblijvende oriëntatieprogramma.

Ik wil me aanmelden