Top

Home / Tribe Vibe

Tribe Vibe

Samenwerking, elkaar vooruit helpen en kennis delen
Informatie aanvragen

Welkom bij de club

Bij oamkb heerst echt een clubgevoel. Dit komt omdat we veel met elkaar samenwerken en elkaar helpen en stimuleren. Om dit te vieren wordt elk jaar de oamkb Uitblinker uitgereikt aan de oamkb Tribe Member waar het meeste op gestemd is.

 

Nieuwe franchisenemers /Tribe Members beschrijven hun aansluiting vaak als een warm bad: je onderneemt samen en hebt alle vrijheid voor jezelf als ondernemer. De cultuur en oorsprong van de franchiseformule gaat over samenwerking, elkaar vooruit helpen en kennis delen.

 

Deze positieve energie is tijdens de teambuildingsdagen in Valencia door de Tribe Members spontaan de Tribe Vibe genoemd.

Teambuildingsdagen

In de oamkb franchiseformule komen we regelmatig bij elkaar. Op de teambuildingsdag in Nederland, de teambuildingsdagen in het zonnige zuiden, op de regioborrels en op de regiovergaderingen. Tijdens de trainingen zien we elkaar zowel online als live in Ede waar het ondersteuningsteam van het hoofdkwartier zit.

 

De teambuildingsdagen bestaan altijd uit een deel dat gaat over de organisatie, een deel waarin de Tribe Members elkaar beter leren kennen, een deel sparren met collega´s en een deel informele activiteiten. Zo draagt een ieder bij aan de groei van oamkb en aan de groei van elkaars franchise onderneming. Onze missie is om elke MKB ondernemer in Nederland vooruit te helpen met zijn/haar bedrijf. Andere franchisenemers en het oamkb hoofdkwartier dragen bij aan de groei van jouw bedrijf. Alles wat jij leert, draag je weer bij door bedrijfsadvies te geven aan jouw klanten.

De missie van oamkb

Wij begeleiden ondernemers in Nederland in het klein en Midden MKB met online administraties, belastingadvies, accountantsverklaringen, bedrijfsadvies en bedrijfscoachingstrajecten o.b.v. 10x echt goed werken in een tribe van specialisten om MKB bedrijven verder te laten groeien.¨

Franchisenemers beslissen samen over de trainingen

Elk jaar gaan we een aantal dagen naar Spanje of Portugal waar we samen beslissen over de invulling van de doorlopende trainingen en over de strategie van komend jaar. Iedereen heeft inspraak via de regiovergaderingen voor franchisenemers uit jouw regio. Er wordt ook enorm veel gelachen en ervaringen gedeeld tijdens sparren met collega´s. Hier ontstaan ook samenwerkingsverbanden tussen franchisenemers.

Kwaliteit waarborgen

Tijdens de aanmeldingsprocedure, dat voor potentiële franchisenemers een vrijblijvend oriëntatie programma is, leren we elkaar goed kennen. We vragen een assessment te doen waarin ondernemerschap, relatiebeheer en communicatie de belangrijkste onderdelen zijn. We meten dit als je franchisenemer wil worden zodat ook jij weet of je geschikt bent voor een franchise onderneming.

 

Tijdens het opstarttraject volgt elke nieuwe franchisenemer /oamkb Member cursussen waarbij toetsen zitten die je met minimaal een 8 moet afronden om vragen te kunnen stellen bij de bijbehorende training. Zo houden we de trainingen van een hoog niveau. De trainingen worden met een 8+ gewaardeerd.

 

Na de opstart zijn er interne kwaliteitstoetsingen door één van onze accountants voor de financiële tak. Hij geeft tevens adviezen voor verbetering, zodat iedereen blijft voldoen aan de oamkb-standaard voor een goedlopend bedrijfsadvies kantoor met tevreden klanten.

Franchisenemers adviseren samen in de franchiseraad

In de regiovergaderingen kan iedereen meepraten over de franchiseformule. Er zijn 6 regio´s waarbij elke regio een vertegenwoordiger kiest in de franchiseraad. De franchiseraad komt 1x per kwartaal bijeen. Voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen wordt de mening en het advies van de franchiseraad gevraagd. Vooraf krijgen de regiovergaderingen de onderwerpen zodat iedereen zijn mening kan geven. De voordelen van franchise zijn dat meerdere franchisenemers altijd meer weten dan één.

De visie van oamkb

¨In de toekomst leveren wij aan alle MKB ondernemers in Nederland een 24/7 inzichtelijke administratie die voor 100% geautomatiseerd is inclusief de belastingaangiften, forecast en benchmarking. We helpen ondernemers groeien met bedrijfsadvies en bedrijfscoachingstrajecten.¨

Uitgebreide begeleiding + training
Franchise beginnen

10 jarig bestaan oamkb

YouTube video

Samenwerking binnen de franchiseformule

Omdat de unieke franchiseformule van oamkb draait om het bieden van alle expertise die jouw klant maar nodig mocht hebben, worden samenwerkingen binnen oamkb ook echt gestimuleerd.

We hebben het interne communicatieplatform waarop je al je vragen kunt stellen aan de verschillende experts. Alle vragen en antwoorden die al voorbij zijn gekomen, zijn goed gecategoriseerd zodat je toegang hebt tot een enorme kennisbank.

Actuele thema’s worden in online meets behandeld bijvoorbeeld door de fiscalisten, zodat je jouw klanten voor bent en pro-actief bedrijfsadvies kunt geven.

Je kunt alle vragen stellen aan je collega-Tribe Members. Je zal altijd antwoord krijgen of een uitnodiging om even samen te bellen.

Financieel is het interessant om andere oamkb Tribe Members met expertise in te schakelen, omdat je zelf minimaal 40% van de omzet overhoudt. Stap je met een of meer oamkb Members samen in een BV met de motivatie om door te groeien naar een groter kantoor, dan hoeven jullie samen slechts 1x de organisatie fee te betalen. Samenwerking is één van de mooiste voordelen van franchise.

De bedrijfscultuur van oamkb

De bedrijfscultuur van oamkb laat zich omschrijven als:

¨Samenwerking is de basis, dit doen we door:

  • samenwerking met MKB ondernemers en onderling met oamkb Tribe Members te faciliteren en te stimuleren
  • door kennis te delen en samen meer kennis te verwerven

Kaizen is ingebakken in de franchiseformule:

  • door altijd voortdurende ontwikkeling door training en innovatie blijven we vooraan in de markt staan

Snel, transparant en communicatief handelen is de maatstaf, dit kan door:

  • de hoge graad van automatisering
  • door de online werkwijze en delen met de klant en met Tribe Members onderling
  • en door te selecteren op communicatie en relatiebeheer voor aansluiting van franchisenemers bij oamkb

Klantvriendelijk is de belangrijkste KPI, een hoge klanttevredenheid bereiken we door:

  • door goede bereikbaarheid en snel en transparant te overleggen
  • en door verspreiding van kennis voor MKB ondernemers.

Wat onze partners zeggen

Onze specialismen

download het magazine dat bij jou past

Liane Hintzen - oamkb Merces

Heb je een administratiekantoor of begin je die nu? Bij oamkb groei je snel door de administratie te automatiseren voor je eigen klanten.

Voor Administrateurs
Download magazine

Als fiscalist of belastingadviseur bij oamkb werf je eigen klanten en krijg je werk van je oamkb collega’s. Vakinhoudelijk loop je voorop!

Voor Belastingadviseurs
Download magazine
Accountant Ronald van Ijsselmuide

Bij oamkb kijk je als accountant niet terug in de tijd maar vooruit: je helpt MKB ondernemers hun doelen te behalen, in samenwerking met je oamkb collega´s.

Voor Accountants
Download magazine
Erik van Buren - oamkb Zeeland

Wil je MKB ondernemers succesvoller maken? Start dan als bedrijfsadviseur je eigen bedrijf en laat andere oamkb collega´s voor je werken en houdt circa 40-50% omzet over over hun werk, naast jouw omzet aan bedrijfsadvies.

voor Bedrijfsadviseurs
Download magazine

Gaat het jou om ondernemers zakelijk en persoonlijk te laten groeien? Start dan als oamkb bedrijfscoach en maak gebruik van het ‘In 7 stappen naar een beter bedrijf’. Samen met je oamkb collega´s bied je een volledig palet aan kennis.

Voor Bedrijfscoaches
Download magazine
Oamkb Tribe Vibe

Zie jij je al zitten tussen onze tribe members en wil jij ook de Tribe Vibe voelen?

Meld je dan aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst. Dat is de eerste stap van het vrijblijvende oriëntatieprogramma op weg naar je franchise onderneming. Je komt alles te weten over de voordelen van franchise en de kosten van franchise. Je weet wanneer en hoe je wordt ondersteund en niet verplicht op het gebied van ondernemerschap in je franchise onderneming, marketing & sales als franchisenemer, ICT ondersteuning, opstartprogramma en doorlopende opleiding en hoe je samen sterk bent met andere franchisenemers.  Meld je nu aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en kom alles te weten over franchisenemer worden bij oamkb.

Ik wil me aanmelden