Top

Home / Marketing & Sales

Marketing & Sales

Marketing legt de bal voor het goal.
Sales trapt hem erin.
Informatie aanvragen

Regionale bekendheid genereren

Marketing legt de bal voor het goal. Sales trapt hem erin.
Onze marketing legt de bal zo dicht mogelijk voor je voor het goal, zodat jij gelijk kunt scoren!

Daarom willen we zo dicht mogelijk bij jouw potentiële klanten bekend zijn. Bovendien: ook al werkt iedereen veel online, MKB ondernemers vinden het vaak fijn om hun bedrijfsadviseur in de buurt te hebben.

 

Hierbij leggen we je overigens geen beperken voor de voeten, je kunt in heel Nederland ondernemen. De eerste 2 jaar sluiten we niemand in jouw omgeving aan. Hierna vinden ervaren Tribe Members het juist fijn om iemand in de buurt te hebben. Elke ondernemer is anders en heeft een klik met andere mensen. Er zijn er geen 2 van jou. Daarom werkt het intern samenwerken ook zo goed. In de meeste steden zijn 2 of meer oamkb kantoren gevestigd. Zo heb je echt collega’s om je heen. Je kunt de taken verdelen bijvoorbeeld bij de aanwezigheid voor netwerkclubs of salesactiviteiten. Veel oamkb Tribe Members uit dezelfde regio delen tevens een kantoor. Er zijn zelfs oamkb Tribe Members die vervolgens met elkaar in de BV stappen.

 

Regionale bekendheid is belangrijk. Meerdere oamkb vestigingen in de buurt bevorderen jouw naamsbekendheid en collega’s zo dichtbij geeft je een veilig gevoel.

Oamkb horeca-adviseur

YouTube video

Landelijke uitstraling

Als eenpitter is het niet makkelijk de uitstraling te hebben die bij jouw persoonlijke professionaliteit past, zonder dat het jou heel veel tijd en geld kost.

MKB ondernemers hebben graag hun bedrijfsadviseur in de buurt, maar willen wel dat je direct alles kunt bieden, wat een grote landelijke organisatie ook biedt.

 

Vertel je jouw klanten dat je een netwerk hebt van experts die niet onder 1 vlag werken, dan weten zij ook dat elk bedrijf andere werkwijzen heeft, andere systemen en algemene voorwaarden. Dit stuit nogal eens op onduidelijkheden en communicatiefouten, waar jouw klant dan de dupe van is. Dat weten jouw potentiële klanten ook en die hebben geen zin in gedoe.

 

Met de landelijke uitstraling van oamkb word je wel direct serieus genomen. Voor jouw klanten ben je dichtbij en kun je wel alles bieden van een groot bedrijf, want iedereen bij oamkb werkt op dezelfde wijze, in de dezelfde systemen en tegen dezelfde voorwaarden. De ideale combinatie die jou helpt jouw potentiële klanten eenvoudig te overtuigen.

Wat onze partners zeggen

10x echt beter werken

We leggen onszelf deze 10 regels op waardoor we echt goed werken. Dit is zowel goed voor onszelf als voor onze klanten:

Onze klanten krijgen een 24/7 up-to-date administratie

We blijven onszelf verbeteren en innoveren

We zorgen dat we de vragen van onze klanten altijd voor zijn

Klanten mogen ons altijd bellen, mailen, appen zonder dat de meter aangaat

Klanten mogen zelf bepalen tot hoever ze willen automatiseren

We maken altijd vooraf de prijsafspraken

Voor extra werkzaamheden maken we altijd vooraf een pakketprijs, ook voor meerwerk

We schakelen de expertise van oamkb-collega’s in waar we zelf tekort schieten

Klachten pakken we binnen 24 uur serieus op

We werken milieuvriendelijk, MVO en papierloos

Informatie aanvragen

Hoe kom ik aan meer klanten en omzet?

Dit is het eerste waar je aan denkt bij het opstarten of opschalen van je bedrijf natuurlijk. Als je eenmaal op de rit bent, groeit jouw bedrijf, mits je de formule volgt, met 20%. Maar de opstart is voor iedereen lastig. Ook als je sneller wilt groeien dan die 20%, hoe doe je dat?

 

Daarom hebben we veel voor je klaar staan:

  1. 100 maatregelen voor meer omzet waar je uit kunt kiezen
  2. 5 cursussen en trainingen in het opstartprogramma speciaal gericht op het werven van nieuwe klanten
  3. het leadteam waar je je bij kunt aansluiten: je maakt dan gebruik van onze leadgeneratiemethode en oamkb doet de voorfinanciering
  4. leads kopen met grote korting bij onze leadgeneratie-partners
  5. klanten van oamkb-collega’s overnemen (hier hebben we vaste interne prijsafspraken voor)

 

Uiteraard kun je ook leads kopen van andere leadgeneratoren, maar die bevelen we je eigenlijk alleen aan als je je verhaal wilt oefenen omdat we deze allemaal al uitgetest hebben en deze van de Tribe Members een onvoldoende hebben gekregen: veel werk en weinig effect.

 

Waarom krijg je geen klanten van oamkb en moet je de klanten zelf inkoppen? Omdat elke ondernemer anders is en we het belangrijk vinden dat jij klanten krijgt die bij je passen. Alleen dan kun jij doen waar je goed in bent en zullen jouw klanten nieuwe (soortgelijke) klanten aanbrengen.

Online/offline netwerken

Elke Tribe Member sluit zijn Linkedin account aan op ons leadgeneratiesysteem. Wij houden je in beeld bij je relaties door regelmatig posts, Ebooks en andere downloads te plaatsen. Hoe groter jouw netwerk, hoe groter je bereik. Zo blijf je in beeld en vooraan in de gedachten bij al je relaties. Een verkoopgesprek voeren wanneer je aangeraden bent door een relatie gaat nu eenmaal makkelijker dan koude acquisitie voeren.

Wat doe je dan nog zelf? Contact maken om je netwerk te vergroten, je gezicht laten zien bij een (virtueel) kopje koffie of bij bijeenkomsten. Zo komen de klanten naar je toe i.p.v. dat je erachter aan hoeft.

Leadgeneratiesysteem

Oamkb voert maandelijkse campagnes en adverteert hiermee online. Wanneer je deel uitmaakt van het leadteam pak je de leads op die je wilt hebben. De kosten van de advertenties worden onder het leadteam verdeeld. Dat houdt in dat je 75,- betaalt voor een lead die je wilt hebben en eenmalig 20% van de omzet als de lead een klant wordt. Uit ervaring blijkt dat dit gebruikt wordt bij de opstart van je vestiging. Nadat de omzet circa 60K bedraagt, gaan Tribe Members over op de combinatie online/offline netwerken, omdat dit de goedkoopste manier van werven is en de beste klanten oplevert. Daarnaast groeit elke Tribe Member die de formule volgt nu ‘vanzelf’ door de hoge klanttevredenheid die ervoor zorgt dat klanten nieuwe klanten binnen brengen.

Onze specialismen

download het magazine dat bij jou past

Liane Hintzen - oamkb Merces

Heb je een administratiekantoor of begin je die nu? Bij oamkb groei je snel door de administratie te automatiseren voor je eigen klanten.

Voor Administrateurs
Download magazine

Als fiscalist of belastingadviseur bij oamkb werf je eigen klanten en krijg je werk van je oamkb collega’s. Vakinhoudelijk loop je voorop!

Voor Belastingadviseurs
Download magazine
Accountant Ronald van Ijsselmuide

Bij oamkb kijk je als accountant niet terug in de tijd maar vooruit: je helpt MKB ondernemers hun doelen te behalen, in samenwerking met je oamkb collega´s.

Voor Accountants
Download magazine
Erik van Buren - oamkb Zeeland

Wil je MKB ondernemers succesvoller maken? Start dan als bedrijfsadviseur je eigen bedrijf en laat andere oamkb collega´s voor je werken en houdt circa 40-50% omzet over over hun werk, naast jouw omzet aan bedrijfsadvies.

voor Bedrijfsadviseurs
Download magazine

Gaat het jou om ondernemers zakelijk en persoonlijk te laten groeien? Start dan als oamkb bedrijfscoach en maak gebruik van het ‘In 7 stappen naar een beter bedrijf’. Samen met je oamkb collega´s bied je een volledig palet aan kennis.

Voor Bedrijfscoaches
Download magazine
informatiebijeenkomst-pascale-petiet

Enthousiast om partner bij oamkb te worden?

Wil je meer weten over het genereren van omzet en het werven van klanten? Meld je dan aan voor de eerstvolgende online informatiebijeenkomst.

Ik wil me aanmelden