Top

Home / Marketing & Sales

Marketing & Sales

Marketing legt de bal voor het goal.
Sales trapt hem erin.
Informatie aanvragen

Online bekendheid genereren

Marketing legt de bal voor het goal. Sales trapt hem erin.

Onze online marketing legt de bal zo dicht mogelijk voor je voor het goal, zodat jij gelijk kunt scoren!

Wij zorgen voor je online bekendheid en jij voor je offline bekendheid. Dat doen we door jouw website te optimaliseren voor Google zodat jij gevonden wordt op de zoekwoorden waarop jij gevonden wil worden. Jouw social media onderhouden we, zodat jouw netwerk jou regelmatig voorbij ziet komen met interessante tips en bedrijfsadvies. Het is aan jou om je offline en online netwerk zo groot mogelijk te maken, zodat de scope van onze posts voor jou zo groot mogelijk is. Daar hebben we de nodige ervaring en tools voor die je in het opstartprogramma van je franchise onderneming en bij de doorlopende trainingen meekrijgt.

Kies de klanten die bij jou passen

We zijn een ondersteunende franchiseformule, geen verplichtende. Je kunt daarom  in heel Nederland ondernemen. De eerste 2 jaar sluiten we niemand in jouw omgeving aan in de tak die jij als hoofdactiviteit kiest. Hierna vinden ervaren Tribe Members het juist fijn om iemand in de buurt te hebben. Elke franchisenemer is anders en heeft een klik met andere mensen. Er zijn er geen 2 van jou. Je bent het meest succesvol als je klanten kiest die bij jou passen, want die brengen ook weer klanten bij jou aan waar je fijn mee werkt.

 

Daarom werkt het intern samenwerken ook zo goed. In de meeste steden zijn 2 of meer oamkb kantoren gevestigd. Zo heb je echt collega’s om je heen. Je kunt de taken verdelen bijvoorbeeld bij de aanwezigheid voor netwerkclubs of sales activiteiten. Veel oamkb Tribe Members uit dezelfde regio delen tevens een kantoor. Samenwerken is één van de belangrijkste voordelen van de franchise. Er zijn zelfs oamkb Tribe Members die vervolgens met elkaar in de BV stappen.

Campagne werving 2023

Start nu je eigen oamkb vestiging Wij investeren 10.000,- in jouw bedrijf

In jouw oamkb vestiging lopen administraties automatisch zodat jij meer tijd overhoudt voor je klanten. Elke vraag kun je beantwoorden met behulp van je netwerk binnen oamkb. Je krijgt fikse kortingen op de ICT en support. Als adviseur van de toekomst word je wekelijks bijgespijkerd qua kennis. Met oamkb:

  • Is je marketing verzorgd, aan leads heb je geen gebrek
  • Krijg je ondersteuning in je ondernemerschap als starter en als doorgroeier
  • Deel en ontvang je kennis van je oamkb- collega´s

 

Meld je hier aan voor een informatiebijeenkomst

Klanttevredenheid + online bekendheid = groei van minimaal 20% per jaar

De oamkb franchiseformule gaat uit van 10x echt goed werken. Met deze werkwijze haal je een klanttevredenheid van minimaal een 8. Dit betekent dat jouw klanten jou gaan aanraden aan andere ondernemers. Met jouw goede online zichtbaarheid en professionele presentatie van jou door onze marketing zorgt dit bij oamkb franchisenemers voor een groei die minimaal 20% per jaar bedraagt. Wanneer je zelf nog zorgt voor uitbreiding van je offline en online netwerk op social media is het effect: 1+1=3. Dat is één van de voordelen van franchise. Zowel bij de klanttevredenheid als bij het uitbreiden van je offline en online netwerk krijg je volledige ondersteuning van het oamkb Hoofdkwartier in Ede.

Het belang van goede reviews

Klanttevredenheid moet ook tot uiting komen in reviews. Zo kun je 3 tot 5 tevreden klanten aan het oamkb Hoofdkwartier doorgeven en zorgen wij voor interviews en quotes op je website. Ook geven we je de link in Google zodat je die aan je klanten kunt appen. Samenwerken in de franchiseformule betekent dat wij je ondersteunen in je franchise onderneming en dat jij als franchisenemer oppakt wat je alleen zelf kunt doen, Hoe meer goede reviews, hoe beter!

Kijk hier naar de ervaringen van administrateur Ron Sierat

YouTube video

Landelijke uitstraling

Als eenpitter is het niet makkelijk de uitstraling te hebben die bij jouw persoonlijke professionaliteit past, zonder dat het jou heel veel tijd en geld kost.

Als eenpitter is het niet makkelijk de uitstraling te hebben die bij jouw persoonlijke professionaliteit past, zonder dat het jou heel veel tijd en geld kost.

MKB ondernemers hebben graag hun administrateur, belastingadviseur, accountant, bedrijfsadviseur/bedrijfscoach in de buurt, maar willen wel dat je direct alles kunt bieden, wat een grote landelijke organisatie ook biedt.

 

Vertel je jouw klanten dat je een netwerk hebt van experts die niet onder 1 vlag werken, dan weten zij ook dat elk bedrijf andere werkwijzen heeft, andere systemen en algemene voorwaarden. Dit stuit nogal eens op onduidelijkheden en communicatiefouten, waar jouw klant en jouw franchise onderneming dan de dupe van is. Dat weten jouw potentiële klanten ook en die hebben geen zin in gedoe. Bij oamkb weten jouw klanten dat zij goed geholpen worden, omdat alle franchisenemers boven de 8/9 aan klanttevredenheid scoren, elke maand weer.

 

Met de landelijke uitstraling van oamkb word je wel direct serieus genomen. Voor jouw klanten ben je dichtbij en kun je wel alles bieden van een groot bedrijf, want iedereen bij oamkb werkt op dezelfde wijze, in de dezelfde systemen en tegen dezelfde voorwaarden. Dat zijn de voordelen van franchise. De ideale combinatie die jou helpt jouw potentiële klanten eenvoudig te overtuigen.

Wat onze partners zeggen

10x echt beter werken

We leggen onszelf deze 10 regels op waardoor we echt goed werken. Dit is zowel goed voor onszelf als voor onze klanten:

Onze klanten krijgen een 24/7 up-to-date administratie

We blijven onszelf verbeteren en innoveren

We zorgen dat we de vragen van onze klanten altijd voor zijn

Klanten mogen ons altijd bellen, mailen, appen zonder dat de meter aangaat

Klanten mogen zelf bepalen tot hoever ze willen automatiseren

We maken altijd vooraf de prijsafspraken

Voor extra werkzaamheden maken we altijd vooraf een pakketprijs, ook voor meerwerk

We schakelen de expertise van oamkb-collega’s in waar we zelf tekort schieten

Klachten pakken we binnen 24 uur serieus op

We werken milieuvriendelijk, MVO en papierloos

Informatie aanvragen

Hoe kom ik aan meer klanten en omzet?

Dit is het eerste waar je aan denkt bij het opstarten of opschalen van je bedrijf natuurlijk. Als je eenmaal op de rit bent, groeit jouw bedrijf, mits je de franchiseformule volgt, met 20%. Maar de opstart is voor iedereen lastig. Ook als je sneller wilt groeien dan die 20%, hoe doe je dat?

 

Daarom hebben we veel voor je klaar staan:

  1. 100 maatregelen voor meer omzet waar je uit kunt kiezen
  2. 5 cursussen en trainingen in het opstartprogramma speciaal gericht op het werven van nieuwe klanten
  3. het leadteam waar je je bij kunt aansluiten: je maakt dan gebruik van onze leadgeneratie methode en oamkb doet de voorfinanciering
  4. leads kopen met grote korting bij onze leadgeneratie-partners
  5. klanten van oamkb-collega’s overnemen (hier hebben we vaste interne prijsafspraken voor)

 

Uiteraard kun je ook leads kopen van andere leadgeneratoren, maar die bevelen we je eigenlijk alleen aan als je je verhaal wilt oefenen omdat we deze allemaal al uitgetest hebben en deze van de Tribe Members een onvoldoende hebben gekregen: veel werk en weinig effect. Meer omzet is goed als het jou kwalitatief goede klanten oplevert.

 

Waarom krijg je geen klanten van oamkb en moet je de klanten zelf inkoppen? Omdat elke ondernemer anders is en we het belangrijk vinden dat jij klanten krijgt die bij je passen. Alleen dan kun jij doen waar je goed in bent en zullen jouw klanten nieuwe (soortgelijke) klanten aanbrengen.

Online/offline netwerken

Elke Tribe Member sluit zijn Linkedin account aan op ons leadgeneratie systeem. Wij houden je in beeld bij je relaties door regelmatig posts, Ebooks en andere downloads te plaatsen. Hoe groter jouw netwerk, hoe groter je bereik. Zo blijf je in beeld en vooraan in de gedachten bij al je relaties. Een verkoopgesprek voeren wanneer je aangeraden bent door een relatie gaat nu eenmaal makkelijker dan koude acquisitie voeren.

 

Wat doe je dan nog zelf? Contact maken om je netwerk te vergroten, je gezicht laten zien bij een (virtueel) kopje koffie of bij bijeenkomsten. Zo komen de klanten naar je toe i.p.v. dat je er achteraan hoeft.

Leadgeneratiesysteem

Als je net franchisenemer bent geworden, heb je behoefte aan leads. Oamkb voert maandelijkse campagnes en adverteert hiermee online. Wanneer je deel uitmaakt van het leadteam pak je de leads op die je wilt hebben. De kosten van de advertenties worden onder het leadteam verdeeld. Dat houdt in dat je 75,- betaalt voor een lead die je wilt hebben en eenmalig 25% van de omzet als de lead een klant wordt. Uit ervaring blijkt dat dit gebruikt wordt bij de opstart van je franchise onderneming. Nadat de omzet circa 60K bedraagt, gaan Tribe Members over op de combinatie online/offline netwerken, omdat dit de goedkoopste manier van werven is en de beste klanten oplevert. Daarnaast groeit elke Tribe Member die de formule volgt nu ‘vanzelf’ door de hoge klanttevredenheid en de online zichtbaarheid, die ervoor zorgen dat klanten nieuwe goede klanten binnen brengen.

Onze specialismen

download het magazine dat bij jou past

Liane Hintzen - oamkb Merces

Heb je een administratiekantoor of begin je die nu? Bij oamkb groei je snel door de administratie te automatiseren voor je eigen klanten.

Voor Administrateurs
Download magazine

Als fiscalist of belastingadviseur bij oamkb werf je eigen klanten en krijg je werk van je oamkb collega’s. Vakinhoudelijk loop je voorop!

Voor Belastingadviseurs
Download magazine
Accountant Ronald van Ijsselmuide

Bij oamkb kijk je als accountant niet terug in de tijd maar vooruit: je helpt MKB ondernemers hun doelen te behalen, in samenwerking met je oamkb collega´s.

Voor Accountants
Download magazine
Erik van Buren - oamkb Zeeland

Wil je MKB ondernemers succesvoller maken? Start dan als bedrijfsadviseur je eigen bedrijf en laat andere oamkb collega´s voor je werken en houdt circa 40-50% omzet over over hun werk, naast jouw omzet aan bedrijfsadvies.

voor Bedrijfsadviseurs
Download magazine

Gaat het jou om ondernemers zakelijk en persoonlijk te laten groeien? Start dan als oamkb bedrijfscoach en maak gebruik van het ‘In 7 stappen naar een beter bedrijf’. Samen met je oamkb collega´s bied je een volledig palet aan kennis.

Voor Bedrijfscoaches
Download magazine
Marketing & Sales

Enthousiast om partner bij oamkb te worden?

Noem jezelf partner bij oamkb, je bent zelf de eigenaar van je bedrijf en je MKB-klanten weten dat zij op gelijk niveau met jou kunnen spreken.  Wil je meer weten over het genereren van omzet en het werven van klanten? Meld je dan aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en kom alles te weten over franchisenemer worden bij oamkb.

Ik wil me aanmelden