Top

Home / Investering

Investering

Sluit je aan bij oamkb
Informatie aanvragen

Klaar om franchisenemer te worden?

Op deze pagina vind je de investering en de franchise kosten die je nodig hebt om jouw franchise onderneming professioneel op te zetten en je aan te sluiten bij oamkb. Het is de unieke franchiseformule van ons bewezen concept.

 

De investering bestaat uit de opstart van jouw vestiging; begeleiding bij jou als ondernemer; jouw marketing; ICT inrichting en ondersteuning; en de opleiding. We hebben een aantal extra opties, die bespreekbaar zijn.

 

De franchise kosten zijn lager dan wanneer je het zelf zou doen, omdat we in al die jaren de middelen hebben ontwikkeld die geen beginnersfouten meer hebben en hun toegevoegde waarde hebben bewezen. Bovendien krijgen we de franchise kosten zo laag omdat we van alle kwantiteitskortingen gebruik maken van onze leveranciers. Voordat je franchisenemer wil worden, weeg je als aankomend franchisenemer de franchise kosten af tegen de voordelen van franchise. Je ziet dat de voordelen van franchise vele malen groter zijn dan de franchise kosten.

Opstart franchise onderneming

Voor het starten van je eigen oamkb franchise onderneming begeleiden we je van A tot Z. Dit doen we door middel van praktische opstarttrainingen, met cursussen ter voorbereiding. Elke training heeft als doel een deel van je bedrijf op te zetten, en wel gelijk op de professionele oamkb-wijze die straks voor een klanttevredenheid van een 9+ zorgt. Je krijgt trainingen in het gebruik van jouw ICT, automatiseren en het werken vanuit de oamkb franchiseformule. Als bedrijfsadviseur en/of bedrijfscoach krijg je training in alle 7 stappen van het ¨in 7 stappen naar een beter bedrijf¨. Wanneer jij na 3-6 maanden klaar bent met het opstarttraject, staat jouw eigen oamkb franchise onderneming.

Organisatie franchise kosten

We gaan ervan uit dat je een halfjaar nodig hebt om je kantoor oamkb franchiseformule proof op te zetten met onze hulp. Daarom rekenen we het eerste halfjaar geen bijdrage aan franchisenemers. Hierna bedraagt de vaste bijdrage voor de organisatie 532,32 per maand. Dit is geen omzetafhankelijke bijdrage, dus ook als je groeit, blijft de bijdrage hetzelfde.

Ondernemerschap als franchisenemer

Ondernemerschap is een kwestie van ervaring. Die ervaring zit al in de franchiseformule en onder de franchisenemers. Om jouw ondernemerschap zo snel mogelijk te professionaliseren, jou controle te geven over jouw franchise onderneming en je succesvol te laten zijn investeren we ook in jouw ondernemerschap. Je krijgt specifiek training van zeer succesvolle ondernemers. Daarbij word je ook begeleid door de formulecoach. Jullie stellen een strategisch plan op en blijven de voortgang monitoren zodat je kunt bijsturen. Dit geldt voor startende oamkb Tribe Members, maar ook voor de ervaren franchisenemers. Zo blijf je het beste uit jezelf en je onderneming halen.

 

Uiteraard zijn de teambuildingsdagen er specifiek voor om ondernemers ervaringen aan elkaar uit te wisselen, zodat je je kunt blijven ontwikkelen. In ondernemerschap als franchisenemer raak je nooit uitgeleerd en dat is ook het leuke eraan!

 

De kosten van de formulecoach en teambuildingsdagen zijn inbegrepen in de opstartfee tijdens de opstarttijd en in de organisatiefee daarna. Voor de teambuildingsdagen in Spanje of Portugal vragen we een eenmalige eigen bijdrage van €195,- omdat niet altijd iedereen mee kan, en zij aan de kosten van anderen niet hoeven mee te betalen.

Marketing

Om ervoor te zorgen dat jij snel nieuwe klanten en omzet binnenhaalt, krijg je een kant en klare website met jouw eigen logo erop. Je krijgt bijpassende, ingerichte social media kanalen waarop wij posts uit jouw naam plaatsen. Je krijgt marketingmaterialen zoals visitekaartjes, professionele foto’s en een gepersonaliseerde e-mailhandtekening. In onze interne shop kun je marketingmaterialen bestellen zoals banners, bedrukte klant geschenken, leuke koffiemokken en klantenmagazines. Wil je dat we speciaal iets voor jou ontwerpen, dan krijg je dit ook. Om aan meer omzet te komen ga je jouw netwerk uitbreiden onder begeleiding van onze trainer. We hebben we een leadteam waaraan je deel kunt nemen. We werken aan regionale naamsbekendheid en ondersteunen je bij wat jij eventueel zelf wilt organiseren. De marketing legt voor jou de bal voor het goal, dus scoren maar!

 

Dit zit dus allemaal aan marketing in de opstartfee van €15.000,-

Na het eerste jaar is de bijdrage aan de landelijke marketing €1.800,- in van alle projecten bij elkaar (dat is €150,- per maand). De projecten worden samen met de franchiseraad vastgesteld.

Bedrijfsadviseur Bas van Kooten

ICT

De ICT is centraal geregeld en centraal ingekocht. We hebben de systemen zo aan elkaar gekoppeld, dat jij jouw klanten en jezelf een automatische administratie kunt geven. Je kunt veel geld besparen door vanuit de oamkb portal van Yuki of Fiscaal Gemak te werken bijvoorbeeld. Ook het intern samenwerken doen we vanuit dezelfde portal waarbij jouw eigen franchise onderneming hebt afgeschermd.

 

In de opstarttrainingen word je helemaal thuis gemaakt in alle onderdelen van de franchiseformule .Vanuit onze ICT supportdesk krijg je ICT ondersteuning waar nodig. Nooit meer gedoe, altijd gelijk antwoord. We werken met een ticketsysteem. Meestal is binnen 2 werkdagen jouw probleem opgelost tenzij je er spoed bij hebt, dan pakken we het direct op.

 

We kopen in met de stichting ICT oamkb: een stichting zonder winstoogmerk. Zo delen we de kosten en betaal je altijd het minst mogelijke van wat je gebruikt.

 

De ICT kosten worden tegen kostprijs doorberekend door de Stichting ICT oamkb. Er wordt inkoopvoordeel behaald door gezamenlijk in te kopen. Elke maand ontvang je een overzicht van de afname van ICT. Deze kun je controleren alvorens de factuur wordt verzonden. De stichting heeft geen winstoogmerk en rekent slechts de kostprijs door. Alle franchisenemers hebben inzage in administratie en dus de franchise kosten van de stichting. De stichting heeft een eigen supportdesk, die elke dag open is en bij nood buiten openingstijden bereikbaar. Hiervoor betaal je je €39,- per maand aan support bijdrage.

Opleiding

De opstarttrainingen

Tijdens de opstarttrainingen is de opleiding gericht op het werken met de formule, de ICT en het binnenhalen van nieuwe klanten en omzet:

 1. Welkom aan boord
 2. Presenteren en offline netwerken
 3. Online netwerken met LinkedIn
 4. Ondernemerschap
 5. Salesplan deel 1 (100 maatregelen voor meer omzet)
 6. Formule – Software – Google – Kwaliteit
 7. ICT en administratie met Yuki (automatiseren)
 8. Verkoopgesprekken deel 1
 9. Fiscaal gemak
 10. Praktijkdag (stage)
 11. Verkoopgesprekken deel 2 (terugkomdag)
 12. Salesplan deel 2 (terugkomdag)
 13. Bedrijfsadvies en bedrijfscoaching: je kunt hierin een keuze maken uit de trainingen die speciaal voor bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches zijn gemaakt

 

De opleiding wordt gevolgd door jou als franchisenemer en Member van de Tribe. Jouw personeel kan op relevante onderdelen aanschuiven. Trainingen kunnen ook op locatie intern worden gegeven zodat de franchiseformule goed doorgevoerd wordt in het kantoor.

Doorlopende trainingen

Na de opstart is er bijna elke vrijdag een training die je kunt volgen. De trainingen worden door de oamkb Tribe Members zelf bepaald. Hierbij wordt gezorgd dat de trainingen voor de accountants en fiscalisten worden geaccordeerd zodat zij hun wettelijke PE-punten behalen.

 

De meeste trainingen zijn van huis uit online te volgen. Vooraf kun je een stuk theorie tot je nemen zodat de training effectief en praktisch is. In de training wordt bijvoorbeeld veel geoefend met de kennis die je al vooraf hebt opgedaan. De trainingen worden gemiddeld met een 8+ gewaardeerd door de Tribe Members.

 

Om een inzicht te geven, in 2021 zijn bijvoorbeeld deze trainingen en webinars gegeven:

 • Kwaliteitstoetsing voor accountants
 • Jaarwerk basis en voor gevorderden
 • Leads tot klant msken
 • Dashboards prognose, budgettering
 • Exact online
 • Yuki voor gevorderden
 • Klantenwerving: sharpen the saw
 • Accountancy kwaliteit
 • Adviesvaardigheden
 • Ondernemersrecht
 • Alles over HR en werving en selectie
 • Salarisadministratie
 • Fiscale highlights
 • BTW verdieping
 • Financieringen
 • Sparren met collega´s Tribe Members
 • Ondernemer 3.0:  je doelen bepalen
 • Marketing & Sales
 • Systemen die je bedrijf laten draaien
 • Een team dat voor je werkt
 • Persoonlijk ondernemerschap
 • Resultaten meten met KPI´s
 • Bedrijfswaardering en de waarde van je bedrijf verhogen

 

Deze trainingen zijn optioneel, maar we raden je wel aan om na de opstart minimaal 4 trainingen per jaar te volgen. Zo blijf je bij. Trainingen worden ook online gegeven en opgenomen, dus niets houd je tegen om deel te nemen en te blijven leren.

 

Na het 2e jaar na aansluiting zijn de kosten voor de doorlopende opleidingen €1.500,- per jaar. Dit is inclusief PE-punten voor accountants.

Oamkb horeca-adviseur

YouTube video

Wat onze partners zeggen

Hoe de opstartfee is opgebouwd

Opstartfee Administrateurs, Accountants, Belastingadviseurs

 

Beschrijving Investering
Formule oamkb + software + Google + Kwaliteitsbewaking in digitaal kantoor (1 dag) € 900,-
ICT en administratie met Yuki (3 dagen en 1 terugkomdag) € 2.700,-
Ondernemerschap (1 dag) € 900,-
Omzetstromen, tariefbepaling en samenwerking (1 dag) € 900,-
Fiscaal Gemak (1 dag) € 900,-
ICT en opstartfee, website en visitekaartjes Investering
Instapklaar online kantoor inclusief website en visitekaartjes € 3.000,-
Marketing & Sales training Investering
Presenteren en offline netwerken (1 dag) € 900,-
Online netwerken en leads genereren (2 x halve dag + 8x 1 uur) € 1800,-
Salesplan maken + ondernemerschap (2 x 1 dag) € 1.200,-
Verkooptechnieken (2 x 1 dag) € 1.200,-
Leads creditpakket € 600,-
Totaal Opstartfee Administrateurs, Accountants, Belastingadviseurs € 15.000,-
Optioneel (extra bovenop opstartfee) Investering
Individueel marketingtraject (3 stappen in 1 dag) € 700,-
Doelen stellen, persoonlijke why en ideale doelgroep
Propositie ideale doelgroep
Concurrentie-analyse, positionering en marketingactiviteiten
Tekst uitwerken voor de website (binnen 2 weken) € 100,-
Fiscale basistraining voor bedrijfsadviseurs (3 x 1 dag) € 1.200,-
Online informatiebijeenkomst bijwonen

Opstartfee Bedrijfsadviseurs

 

Beschrijving Investering
Formule oamkb + software + Google + Kwaliteitsbewaking in digitaal kantoor (1 dag) € 900,-
ICT en administratie met Yuki (2,5 dag) € 2.700,-
Ondernemerschap (1 dag) € 900,-
Omzetstromen, tariefbepaling en samenwerking € 900,-
Fiscaal Gemak (1 dag) € 900,-
ICT en opstartfee, website en visitekaartjes Investering
Instapklaar online kantoor/ opstartfee inclusief website en visitekaartjes € 3.000,-
Marketing & Sales training Investering
Presenteren en offline netwerken (1 dag) € 900,-
Online netwerken en leads genereren (2 x halve dag + 8x 1 uur) € 1800,-
Salesplan maken + ondernemerschap (2 x 1 dag) € 1.200,-
Verkooptechnieken (2 x 1 dag) € 1.200,-
Leads creditpakket € 600,-
Totaal Opstartfee Bedrijfsadviseurs € 15.000,-
Optioneel (extra bovenop opstartfee) Investering
Individueel marketingtraject (3 stappen in 1 dag) € 700,-
Doelen stellen, persoonlijke why en ideale doelgroep
Propositie ideale doelgroep
Concurrentie-analyse, positionering en marketingactiviteiten
Tekst uitwerken voor de website (binnen 2 weken) € 100,-
Fiscale basistraining voor bedrijfsadviseurs (3 x 1 dag) € 1.200,-
Online informatiebijeenkomst bijwonen

Opstartfee Bedrijfscoaches

 

Opleiding Investering
Formule oamkb + software + Google + Kwaliteitsbewaking in digitaal kantoor (1 dag) € 900,-
Ondernemerschap (1 dag) € 900,-
Introductie ICT en administratie met Yuki (2,5 dag) € 1900,-
Bedrijfscoachingstechnieken en in 7 stappen naar een beter bedrijf (8 dagen) € 4.100,-
ICT en opstartfee, website en visitekaartjes Investering
Instapklaar online kantoor/ opstartfee inclusief website en visitekaartjes € 3.000,-
Marketing Investering
Online netwerken en leads genereren ( 2 dagdelen en 8×1 uur) € 1800,-
Salesplan maken + ondernemerschap (2 x 1 dag) € 1.200,-
Verkooptechnieken (2 x 1 dag) € 1.200,-
Totaal Opstartfee Bedrijfscoaches € 15.000,-
Optioneel (extra bovenop opstartfee) Investering
Individueel marketingtraject (3 stappen in 1 dag) € 700,-
Doelen stellen, persoonlijke why en ideale doelgroep
Propositie ideale doelgroep
Concurrentie-analyse, positionering en marketingactiviteiten
Tekst uitwerken voor de website (binnen 2 weken) € 100,-
Fiscale basistraining voor bedrijfsadviseurs (3 x 1 dag) € 1.200,-
Online informatiebijeenkomst bijwonen

Crowdfunding voor de opstartfee en eerste maanden

Natuurlijk heeft niet iedereen de kosten van franchise op de plank liggen, dus helpen we je met de financiering, zodat je gelijk kunt beginnen. Je kunt een bedrag vanaf €25.000,- via Crowdfunding financiering. Wij helpen je hiermee. We hebben hiervoor een vaste organisatie die onze franchiseformule kent. Jouw financiering van je franchise  onderneming daardoor binnen een dag (vaak al binnen een uur) volgestort zijn. Dit komt door het grote vertrouwen van beleggers in de oamkb franchiseformule.

 

De tent en de cent’ is daarom al akkoord. Het is aan ons om jou als ‘vent’ (m/v!) ook goed neer te zetten en dat kunnen we, want we hebben dan al een succesvolle aanmeldingsprocedure achter de rug. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je direct weet hoe crowdfunding werkt, waardoor je die straks ook voor jouw klanten kunt organiseren, mochten zij een financieringsbehoefte hebben.

 

Aanvragen voor de opstart van een oamkb-vestiging variëren van €25.000,- tot €35.000,-.

Optioneel

De trainingen na de opstart zijn dus optioneel. Op ons interne vraag-en-antwoord platform kun je jouw vragen stellen aan een van de ‘dienstdoende’ salarisadministrateurs en fiscalisten (oamkb betaalt hen om jouw vraag te beantwoorden). Het antwoord op de eerder gestelde vragen zijn goed gecategoriseerd en terug te vinden. Hiermee heb je een bibliotheek aan antwoorden die je voor jouw klanten kunt gebruiken.

 

Optioneel is ook het interne bedrijfscoachingstraject van 7 stappen. Dit is een intensief traject dat geschikt is als je een serieuze groeiambitie hebt. Bijvoorbeeld als je vrijwel gelijk mensen in dienst wilt nemen of als je al een goedlopend kantoor hebt en binnen oamkb met meer dan 20% per jaar wilt groeien.

 

Je kunt dus ook kiezen om het interne bedrijfscoachingstraject te volgen: hierbij word je 1 op 1 begeleid door de formulecoach bij de groei van je bedrijf. We maken afspraken over de opbrengsten die je uit het bedrijfscoachingstraject kan verwachten en de kosten die daarbij horen, zodat dit jou altijd meer oplevert dan het kost, zowel op korte als op lange termijn.

Optioneel (extra bovenop opstartfee) Investering
Individueel marketingtraject (3 stappen in 1 dag) € 700,-
Doelen stellen, persoonlijke why en ideale doelgroep
Propositie ideale doelgroep
Concurrentie-analyse, positionering en marketingactiviteiten
Tekst uitwerken voor de website (binnen 2 weken) € 100,-
Erik van Buren - oamkb Zeeland

Download het kostenplaatje

De eenmalige investering voor het volledige opstartprogramma is €15.000,- . Van deze eenmalige investering wordt €600,- gereserveerd voor het inkopen van leads.

 

Tijdens het inwerktraject geldt dit niet, maar nadat jouw franchise onderneming opgestart is (na een half jaar), ga je ook bijdragen aan de organisatiekosten. Vanaf de eerste januari na het jaar van de opstart van je franchise onderneming ga je meebetalen aan de marketing en in januari van het tweede jaar betaal je mee aan de trainingen. Direct vanaf de start van je franchise onderneming kun je al gebruik maken van alle marketing, trainingen en opleidingen en de ICT voordelen van de franchise. Omdat we je jouw groei juist willen stimuleren, zijn de franchise kosten verbonden aan de oamkb Tribe niet afhankelijk van je omzet.

 

De maandelijkse fee is 6 maanden na jouw startdatum €489,- per maand voor de organisatie, plus in het eerste jaar ná opstart €150,- per maand voor de marketing; plus in het 2e jaar ná opstart €125,- per maand voor de trainingen.

Download hier het kostenplaatje
Investering

Wil je meer weten over franchisenemer worden bij oamkb?

Wil je meer weten over alle voordelen van franchise en de kosten van franchise? Wil je weten hoe je wordt ondersteund en niet verplicht op het gebied van ondernemerschap, marketing & sales, ICT, training en opleiding en hoe je samen met andere franchisenemers sterk bent? En natuurlijk alle info over de Tribe Vibe en de teambuildingsdagen? Meld je dan aan voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst en kom alles te weten over franchisenemer worden bij oamkb.

Ik wil me aanmelden