Top

Digitalisering en bedrijfscoaching met subsidie

Digitalisering en bedrijfscoaching met subsidie

Leestijd: 7 minuten

Gemeenten geven vouchers uit om je bedrijf digitaler te maken en je te helpen een bedrijfscoach te betalen zodat je bedrijf futureproof en gezond is. Daarbij geeft de overheid subsidie om een sprong vooruit te maken in het digitale tijdperk waar we nu in leven.

Vraag het na in je eigen regio

Verschillende provincies en gemeenten bieden eigen subsidiemogelijkheden. Deze worden vaak door lokale ontwikkelingsmaatschappijen aangeboden.

Rotterdam: online vindbaar en bereikbaar zijn en online kunnen verkopen zijn belangrijker dan ooit om kosten te besparen, omzet te behouden of te vergroten en om klaar te zijn voor een succesvolle toekomst na corona. kansen. De voucherregeling is bedoeld als steuntje in de rug voor getroffen ondernemers in Rotterdam en om kansen uit de crisis te benutten. Denk hierbij aan:

  • winkels met een assortiment in non-food
  • horecazaken
  • kapsalons en schoonheidsspecialisten
  • aanbieders van sport, recreatie en cultuur: sportscholen,attracties, kunstgalerieën, enzovoort

Met de digitaliseringsvoucher kunt je maximaal €2.500,- subsidie krijgen waarbij dit maximaal 50% van de investering in digitalisering is.

In Flevoland vind je Horizon. Hier kunnen ondernemers terecht voor vier vouchers die 50% korting geven op hun coaching prijzen. Wat valt er onder deze vouchers? Kennis en expertise voor het inhuren van kennis om je bedrijf te verbeteren, persoonlijke ontwikkeling voor eigen coaching en scholing, bedrijfsscholing scan voor onderzoek naar de arbeidsvitaliteit van medewerkers. Deze regeling is bestemd voor MKB’ers met minimaal 3 medewerkers en minimaal €50.000,- omzet.

In Gelderland is er de subsidie De Groeiversneller voor MKB’ers. De naam zegt het al, de subsidie is bedoeld om mkb-ondernemers te ondersteunen in hun plannen voor groei. Hier bepaal je zelf welke stappen je wilt nemen om je bedrijf te laten groeien en ook welke externe partij je zou willen inschakelen om je groeiplan te realiseren. De bedrijfscoaches van oamkb zijn gespecialiseerd in coaching van de ontwikkeling van jouw bedrijf. Groei moet ontstaan uit ontwikkeling van technologie en andere innovatieve producten, diensten en processen, nieuwe (internationale) markten of nieuwe verdienmodellen. Die business case is realistisch en levert economische groei op. Aan te vragen via OostNL.

Friesland heeft subsidieregeling met het doel innovatie, bedrijfsontwikkeling en/of strategisch HR te stimuleren bij het MKB. De provincie probeert door deze regeling bij te dragen aan het Friese MKB, onder andere voor actuele ondernemersthema’s, zoals het vergroten van de circulaire economie, digitalisering, vitaliteit van werknemers en de het inspelen op krapte op de arbeidsmarkt. De maximale subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Voor de activiteiten die zien op de eerste drie subsidiabele activiteiten (gericht op het inhuren van externe expertise voor het opstellen van plannen) geldt een maximale subsidie van € 2.500,-. De maximale subsidie voor scholingsactiviteiten bedraagt € 5.000,-. Aan te vragen bij snn.nl

Ook in Limburg is er een subsidie beschikbaar gesteld voor ondernemers, namelijk LimburgMakers. Deze subsidie is tijdelijk niet beschikbaar, maar de verwachting is dat deze in de loop van 2021 weer beschikbaar wordt gesteld. De subsidie is specifiek bedoeld voor MKB-ers die in de maakindustrie zitten, dwz ondernemingen die producten maken en/of ontwikkelen. Onder de subsidies van LimburgMakers valt het Adviestraject. Hierbij kun je een externe adviseur inhuren die jou ondersteunt in de bevordering van je concurrentiekracht. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een vernieuwd bedrijfsplan of haalbaarheid meting voor een productidee. Ook hier kunnen de bedrijfscoaches en bedrijfsadviseurs van oamkb jou in ondersteunen! Via LIOF kunnen de subsidies van LimburgMakers worden aangevraagd. Zoals eerder benoemt is dit tijdelijk niet mogelijk, maar je kunt je wel aanmelden voor hun nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gehouden.

In Overijssel richt de MKB-voucher zich op ondernemers die zich voorbereiden op de toekomst door middel van innovatie, digitalisering en scholing. Een ondernemer kan hiervoor een bijdrage krijgen van maximaal €27.500,- , afhankelijk van de gekozen activiteiten. De regeling is bedoeld voor alle ondernemers in het MKB: van bouwbedrijf tot winkel, van campinghouder tot maakbedrijf en van agrariër tot evenementenorganisator. Ook ZZP’ers, stichtingen en verenigingen komen in aanmerking. Deze is helaas al overtekend, de gemeente is druk met het beoordelen van de vragen. Houd het in de gaten voor als er weer budget vrij komt.

Kickstart Voucher

De kickstart voucher is een subsidie die opgesteld is door de Rijksdienst voor de overheid, bedoeld voor MKB- ers van wie activiteiten in het buitenland geraakt zijn door corona. Hiermee krijg je wel 80 procent korting op het inhuren van een zelf uitgekozen bedrijfsadviseur! Het inhuren van een externe adviseur kan met een limiet van €2.500,-

Wil je graag meer weten over de kickstart voucher? Lees dan ook onze blog over de kickstartvoucher. 

Vouchers Starters International Business (SIB)

Deze voucher is bedoeld voor ondernemers die hun product of dienst in het buitenland op de markt willen brengen. Een van de SIB-vouchers is de Coachingsvoucher, voor een coachingtraject bij internationale aanpak. Aan te vragen via RVO. Je kunt deze regeling weer aanvragen vanaf 1 april via RVO

Regeling MKB Doorgaan

MKB Doorgaan is bedoeld voor ZZP’ers en MKB’ers (max 250 medewerkers) die in de financiële problemen (dreigen te) komen. Je kunt in aanmerking komen voor begeleiding, financiering of een schuldregeling. De regeling is aan te vragen via MKB Doorgaan. MKBDoorgaan.nl is een landelijk werkende, onafhankelijke, not-for-profit stichting die vroegsignalering van (financiële) problemen organiseert en hulp biedt. Dat doen ze aan MKB-ondernemers en ZZP’ers met een in de kern levensvatbaar bedrijf, maar die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. MKBDoorgaan.nl legt als ‘linking pin’ snel de verbinding tussen de vraag en praktische ondersteuning.

Door middel van deze regelingen, subsidies en vouchers kun je nu verder groeien met jouw bedrijf! De bedrijfscoaches van oamkb zijn hier expert in. Ze helpen je niet alleen (verder) groeien, maar ze zijn ook gespecialiseerd in het helpen van bedrijven in zwaar weer. Jouw bedrijfscoach maakt voor jouw het oamkb 7-stappenplan op maat.

Wil je graag meer informatie over ons bedrijfscoachingstraject? Check dan onze bedrijfscoachingpagina of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze bedrijfscoaches.

Het kabinet geeft in 2021 €200 miljoen uit voor omscholing en ontwikkeling van werkenden. Dit geld is een aanvulling op de al bestaande mogelijkheden voor scholing bij werkgevers, opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen) en gemeenten. Het gaat om de volgende mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling:

Subsidieregeling NL leert door

Subsidieregeling NL leert door met inzet van scholing (NLLD-S), voor scholing (max. €1.000,-) en Subsidieregeling NL leert door met inzet van ontwikkeladvies (NLLD – OA), voor persoonlijk advies over werk (ontwikkeladviestraject) (max. €700,-). Voor werkgevers om hun werknemers aan te moedigen om- of bij te scholen of ander werk te zoeken, voor ZZP’ers om ander werk te vinden. Subsidies vanaf 2021 weer beschikbaar. Aan te vragen via Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voor wie? 

  • NL Leert Door is voor werknemers, flexwerkers, ZZP’ers, ondernemers en mensen die nu geen werk hebben
  • De Subsidieregeling is ook beschikbaar gesteld voor opleiders en loopbaanadviseurs. Op de website Uitvoeringvanbeleid.szw.nl staat: Inzet van scholing (informatie over Tijdelijke subsidieregeling NL voor opleiders) en Inzet van ontwikkeladvies (informatie over Tijdelijke subsidieregeling NL voor loopbaanadviseurs).

Aanvragen

De regeling is aan te vragen via Hoewerktnederland.nl.

SLIM-subsidie

Naast NL leert door is er ook de SLIM-subsidie, bedoeld om het leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren.

Aanvragen

Als je de SLIM-subsidie wil aanvragen ga je naar deze site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hier vind je een overzicht van tijdvakken om de subsidie aan te vragen en verplichte bijlagen.

Wil je graag meer informatie over ons bedrijfscoachingstraject? Check dan onze bedrijfscoachingpagina of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze bedrijfscoaches.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]