Top

Corona-crisis: Acuut verlof wegens sluiten opvang/school, wat nu?

Corona-crisis: Acuut verlof wegens sluiten opvang/school, wat nu?

Tot 6 april zijn de scholen in Nederland in ieder geval gesloten. Nu de kinderen dus thuis zijn betekent dit dat er opvang voor de kinderen nodig is. Hoe ga je hier als ondernemer met kinderen of met medewerkers die ouder zijn om? 

Heb je een werkende ouder in dienst dan met je hem/haar vandaag de gelegenheid krijgen om opvang te regelen (calamiteitenverlof). De werkgever is verplicht het salaris door te betalen. 

Wil je meer informatie? Neem contact op met oamkb. 

Langer verlof nodig

Als het organiseren van opvang langer duurt of het kind ziek thuis is en de ouder is de enige die ervoor kan zorgen, dan is hiervoor het kortdurend zorgverlof. Dat duurt maximaal twee weken en er wordt minimaal 70% doorbetaald (afhankelijk van de CAO).

Thuiswerken

Thuiswerken is misschien een optie, maar wat als thuiswerken in de betreffende functie niet mogelijk is? De ouder moet dan helaas voor de hele school/opvang-sluiting vakantiedagen of onbetaald verlof opnemen. De werkgever kan besluiten (dat is hij niet verplicht) het salaris (gedeeltelijk) door te betalen totdat de situatie voorbij is. De werkgever kan ook onderling een regeling treffen, bijvoorbeeld: nu wel volledig doorbetalen, later in het jaar alle uren inhalen of een combinatie met vrije dagen opnemen en straks doorbetaalde maar niet gewerkte dagen inhalen.

Let op: ouders kunnen zelf natuurlijk ook ziek worden. Dan gelden de normale ziekmeldings- en controlevoorschriften. Voor werkgevers geldt dan dat de verzuimverzekering ingaat (indien aanwezig). Of komende weken daadwerkelijk controle plaats gaat vinden is onbekend maar aangeraden wordt zich aan de voorschriften te houden (met name: thuis en bereikbaar zijn).

Voor actuele informatie en advies kun je contact opnemen met de HR-adviseur van oamkb.